Kако ће изгледати саобраћај будућности: Роботи дронови и паркинг на тераси

Поделите:

За пар минута робот дрон такси ће вас онда преузети директно са ваше терасе и одвести на жељену дестинацију. Поред тога, ватрогасци, полиција и друге комуналне службе града користиће дронове

Саобраћај и потреба за кретањем људи су мотор цивилизације и покретач напретка друштва. То кретање и транспорт као сврха кретања створили су савремено а креирају и будуће друштво. Прва компонента тог система је технички елемент — точак који је суштинска компонента транспортних средстава. Друга компонента је мрежа путева и пловних и ваздушних путева, док су трећа компонента терминали, луке и аеродроми где се дешавају преласци предмета транспорта са једног саобраћајног система на други. Будућност саобраћајних система и учешћа предмета транспорта огледа се у задавању захтева и критеријума за оптимални транспорт и добијање информације од транспортног система која нам је потребна за доношење правилне одлуке о оптималном избору комбинације транспортних средстава и транспортне инфраструктуре, за постизање одређеног транспортног захтева. Истина је да су постојећи транспортни системи под великим притиском.

Железничка инфраструктура и ауто-путеви у многим подручјима света су застарели и потребна им је хитна реконструкција и проширење капацитета. Становништво брзо расте у градским срединама које представљају и највеће саобраћајне изазове, приказане кроз захтеве за флексибилност и прилагодљивост транспортног система потребама корисника или предмета транспорта. Експлозија онлајн куповине врши притисак на традиционалне канале доставе купљене робе.

С обзиром на ове изазове, појавили су се нови приступи саобраћају као што је беспилотни систем испоруке пакета дроновима. Јасно је да изолована решења као што је беспилотни систем испоруке пакета дроновима неће интегрисати транспортни захтев који ће предмет транспорта постављати. То ће довести до формирања одговора на данашње изазове мобилности кроз стварање транспортног система будућности који је заиста координисан, оптималан, интегрисан систем мобилности. У таквом систему, људи и роба би се кретали ефикасније, јер би транспортна средства, транспортна инфраструктура и транспортни систем који обједињује инфраструктуру и средства, били интероперабилни, а кашњења, застоји и повећани трошкови транспорта узроковани неинтегрисаним компонентама транспортног система би се елиминисали.

За формирање будућности мобилности људи, робе и поште, започети су глобални пројекти како би се боље схватила потреба и карактеристике таквог интегрисаног система. На пројектима се анализирају кључни елементи мобилности, које већ захтевају успостављени технолошки системи компанија мешовитог капитала, али и апарати државне администрације. Тренутно се идентификују изазови и захтеви и формирају водећа начела за деловање у скорој будућности. Свима је јасно да се мора деловати тимски са бројним компромисима, у циљу постизања оптимизације интеграција система транспорта у систему саобраћаја. Интеграције транспортних система у систему саобраћаја питање су не само оптимизације процеса кроз минималну емисију полутаната, минималну емисију буке, минималне трошкове транспорта, већ и спасавања људских живота у тренутку када је неопходна, на пример, хитна медицинска интервенција и збрињавање повређених. Саобраћајни системи у будућности морају обавезно садржати и системе за приоритетно опслуживање за потребе хитне медицинске помоћи. Сви знамо да у случају повреде и виталне угрожености повређених постоји појам „златни сат”. У том сату који почиње од тренутка повређивања потребно је обавити хитан медицински транспорт до најближе медицински адекватне установе. Практично од тренутка јављања до тренутка доласка хеликоптера дрона или возила хитне помоћи до повређеног, не сме проћи више од 30 минута, а од тренутка укрцавања повређеног на месту повређивања до пристизања у Ургентни центар, не сме проћи више од 30 минута.

Ова јасна ограничења намећу потребу да се у Републици Србији у најскорије време обезбеди довољан број пунктова на којима су базирани хеликоптери/дронови са посадом која је спремна, обучена, организована и тренирана да полети у 24/7/365 у свим временским условима, али и хелидроми или дронови на клиничким центрима по Србији који могу да прихвате дрон или хеликоптер који транспортује повређеног. Ми тренутно у Србији немамо ниједан хелидром уз Kлинички центар, немамо пунктове нити хеликоптерске базе или дрон базе за хитну интервенцију и прихватање повређених (изузимамо хелидром на Бањичком вису који је поред ВМА, јер је то војни хелидром који није отворен за цивилну употребу). Светски трендови развоја транспорта препознају и овај хумани и племенити момент употребе транспорта у саобраћајном систему који има највиши приоритет.

Хуманост је савремена тековина цивилизације и неопходан елемент развоја савременог друштва. Саобраћајни системи будућности развијају се сходно захтевима за брзо, ефикасно, ефективно, самоодрживо, еколошки прихватљиво кретање предмета транспорта од циља ка одредишту. Савремен систем саобраћаја доступан је свима под истим условима, чиме се постиже масовност, а чиме се омогућава и побољшан приступ здравственој заштити, образовању и приликама за економски успех на тржишту. Саобраћајна мрежа будућности није само за богате и здраве већ и за старе, људе са хендикепом, угрожене и унесрећене људе. Савремени системи саобраћаја базирају се на напредним технологијама, како би се у потпуности повезали и размењивали информације у реалном времену у читавом спектру транспортних система саобраћајне мреже — аутобусом, бродом, путничким аутомобилом, бициклом, авионом, возом итд.

Градови расту уз захтев да се смање гужве и застоји на друмским саобраћајницама, чиме грађани уживају виши квалитет живота. Тако да саобраћајна мрежа није само инфраструктура, а искоришћење мреже или транспорт кроз мрежу није само питање обављања повезивања циља и одредишта, већ и суштинско питање развоја друштва, а умногоме и мера квалитета живота у будућности. Наредна технолошка индустријска револуција условљена је једним кључним фактором, а то су нови системи интеграције мобилности. Интернет апликације, паметни сензори и вештачка интелигенција омогућавају различите саобраћајне системе у које је интегрисана интеракција, предвиђање и реаговање у различитим сценаријима, од рутине као што је планирање одмора након дуже вожње, до реаговања на кризну ситуацију која води у судар возила.

Са новим СМАРТ технологијама, вишеслојна интероперабилност између учесника у саобраћајном систему и инфраструктурних елемената, може донети комфорну, економичну, еколошки чисту, сигурну и доступну саобраћајну мрежу за обављање свих видова транспорта. Свака амбициозна визија превоза мора такође узети у обзир брз напредак у аутономним возилима или ваздухопловима са роботима уместо возача или пилота и беспилотним летилицама. Највероватнији сценарио развоја градова је увођење дронова за јавни градски саобраћај, како је то већ урађено у Дубаију 2017. године, са дроновима којима управљају роботи пилоти.

Све већа густина насељености градова, оличена у небодерима, добија још једну компоненту у скорој будућности, а то је дрон-торањ. Дрон-торањ је идеја да се на будућим или постојећим небодерима сваки балкон прилагоди за слетање персонализованих дронова. Паркинг није испред зграде, него је паркинг испред сваког стана у згради, на тераси стана. Kада дрон напусти терасу, роботизован намештај се активира и тераса од површине за слетање постаје угодан простор за боравак људи. Нешто што дефинитивно краси будућу саобраћајну инфраструктуру и саобраћајна средства јесте мултифункционалност и веома велика флексибилност према потребама корисника.

Kако смо већ написали, јавни градски саобраћај овим системом робота дронова којима не управљају људи прелази са дводимензионог простора, који имамо сада, у тродимензиони простор или можда и у четвородимензиони простор. Четврта димензија је неопходна да би се успешно раздвајао велики број ваздухоплова у малом простору. Четврта димензија је време. Сваки ваздухоплов се контролише временом и брзином лета, чиме се обезбеђује да не дође до колизије и судара ваздухоплова.

Вишедимензионалност транспорта у градовима ће довести до њихове невероватне експанзије која је одржива у далекој будућности. Момент којим ће се окарактерисати почетак примене дрона са електромоторима у јавном градском саобраћају, који је персонализован као нпр. сада мотоцикл, јесте тренутак производње јефтиних а веома трајних батерија које се брзо пуне, док су станице за допуну на сваком кораку.

Оваква транспортна средства будућности отварају безброј могућности, а ту је и опција да већина људи не би чак ни покушавала да купи сопствени дрон, једноставно би наручили вожњу путем апликације. За пар минута робот дрон такси ће вас онда преузети директно са ваше терасе и одвести на жељену дестинацију. Поред тога, ватрогасци, полиција и друге комуналне службе града користиће дронове — било са роботом пилотом или са пилотом за командама — у контроли саобраћаја, борби против криминала, гашењу пожара, спасавању људи, али и у чишћењу и одржавању виталних комуналних система града исправним и функционалним.

недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here