Kako je Đilas opljačkao “Telekom” preko “Arena Sport” kanala

Podelite:

Bivši gradonačlenik Beograda, Dragan Đilas, direktno je odgovoran za pljačku “Telekoma” 2011. godine kada je to državno preduzeće pod njegovim pritiskom bilo primorano da kupi četiri kablovska kanala “Arena Sport” za 7,7 miliona evra, piše Teleprompter.rs.

Krajem avgusta meseca 2011. godine “Telekom” je saopštio da je postao je većinski vlasnik kompanije “HD WIN” i njena sva četiri TV kanala “Arena Sport”, pošto je dokapitalizacijom u iznosu od 7,7 miliona evra stekao 51 odsto vlasništva nad tom kompanijom.

“Telekom Srbija” incijalno nije želeo da kupi “Arena Sport” kanale, saznaje Teleprompter.rs. Prema rečima našeg izvora, ponuda je prosleđena “Telekomu Republike Srpske”, ali je njihov upravni odbor odmah doneo odluku da odbije ponudu.

– Ta investicija, koja je u javnosti predstavljena kao “najznačajnije ulaganje”, bila je u potpunosti bespotrebna. Prosto je neverovatno da se niko 2011. godine nije pobunio kada je “Telekom” platio četiri kablovska kanala 7,7 miliona evra, iako tada “Telekom” nije smeo da bude vlasnik medija. Đilas je morao nekome da proda ta četiri kablovska kanala u nečije ime, pa je odlučio da je najbolje da to učini preko “Telekoma” i tadašnjeg direktora Branka Radujka. U mejlovima se vidi da je Đilas u jednom trenutku spomenuo da je grčka “Antena”, koja sada drži TV “Prva” i TV “B92″, bila zainteresovana da kupi “Arena Sport” kanale. Nije bilo bitno kome će prodati, samo je moralo da se proda. Kada niko nije hteo, “Telekom” je bio sigurna opcija, priča izvor portala Teleprompter.rs.

Čak je i Željko Mitrović jednom prilikom saopštio da je “Telekom” kupio “Arena Sport” kanale pod Đilasevim pritiskom.

– Nisam pominjao kanal “Arena sport”, koji je “Telekom” pod vašim pritiskom morao da kupi, kršeći bar nekoliko zakona, jer kao što znate država ne može biti vlasnik medija, a višemilionski gubici su bili preneti na “Telekom Srbiju”, kako bi ponovo, po ko zna koji put, direktno, budžetski novac bio isplaćen privatnim licima – saopštio je Mitrović 2013. godine odgovarajući na prozivke Dragana Đilasa.

Na osnovu imejl prepiski između Dragana Đilasa i Branka Radujka, do kojih je Teleprompter.rs došao, jasno se vidi kako su njih dvojica u sinhronizovanoj akciji “Telekomu” prodali četiri bespotrebna kablovska kanala.

Radujko se Đilasu više puta žalio kako ga Boris Tadić i Mirko Cvetković ignorišu. Raspravljali su i o zakonskoj zabrani o kojoj je govorio Željko Mitrović.

Republika

Podelite:

1 komentar

  1. Hm,hmm…to,je stari ” komunisticki” nacin razmisljanja, u kapitalizmu,ne postoji pljacka,nego biznis,sposobnost..” ciribum-ciribam”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here