Како је хапшен Радован Караџић

Поделите:

Радован Караџић (71), који је 24. марта прошле године неправоснажно осуђен на 40 година затвора, ухапшен је 21.јула 2008. године захваљујући длаци из његове бујне браде, коју је агенткиња Безбедносно информативне агенције успела да узме.

Караџић је годинама био у бекству, а ухапшен је тек 21. јула 2008. године у Београду где је радио као лекар алтернативне медицине др Драган Давид Дабић.

Летовао у Далмацији као др. Драган Дабић

Караџић се крајем лета 2006. на Чиову наводно одмарао 10 дана. Купао се и уживао у лепотама Чиова. Маскиран као Драган Дабић посетио је и цркву Св. Крижа.
– Леп вам је храм, добра црква – рекао је тада Караџић. Одсео је у апартману, али су његови домаћини желели остати анонимни. Сетили су га се касније по тој реченици.

Караџић је био у Београду алтернативни психотерапеут. Како би били сигурни да је др Дабић заправо Радован Караџић, на адресу су му послали агенткињу која је током масаже надрилекару успела да узме длаку.

Aнализом ДНК су закључили да је заиста реч о Караџићу, али пре него што је почела акција ухапшења, Караџић је са торбом у руци кренуо према аутобуској станици.

Касније је откривено да је Караџић некако сазнао да га прате и да га то јутро намеравају ухапсити.

Ушао је у аутобус који су онда агенти пресрели и зауставили. Након хапшења изручен је Хашком трибуналу.

Шокирао све новим изгледом

После вести о Караџићевом хапшењу, јавност је чекала слике и објашњење како је успео да се тако дуго и добро скрива. Коначно су се појавиле и сви су остали у шоку.

Био је видно мршавији, прекривен дугачком белом брадом и са наочарама. Све време радио је као лекар алтернативне медицине и као психијатар у приватној ординацији у Београду.

Живео је као подстанар. Сарађивао је са часописом Здрав живот, а уреднику је објаснио да не може да му покаже диплому неуропсихијатра и биоенергетичара јер му је остала код бивше супруге у СAД.

Имао је љубавницу коју је представљао као супругу. Милева Цицак (56) представљала се као Мила Дамјанов. Једно је време радила у Дому здравља у Симиној улици у Београду и радила на рендгенском одељењу.

Мила се некима представљала да је медицинска сестра, али колеге из дома здравља рекли су да је радила као службеница на шалтеру.

На почетку бомбардовња Београда 1999. дала је отказ. Сви верују да није знала да се иза лика Драгана Дабића скрива Радован Караџић.

Зоран Павловић, који је израђивао Дабићу веб страницу био је неколико пута у његовом стану. Каже како је био неуредан и разбацан.

На столу је држао фотографију с четири дечака у жутим мајицама Л.A. Лакерса. – Испричао ми је да су му то унуци који живе у Aмерици, каже он.

Извор: dnevne.rs
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here