Kако је један твит поделио министре

Поделите:

Kако је твит министра Ненада Поповића поделио министре у Влади Србије и да ли је после седнице у петак стављена тачка на евентуалне даље сукобе?

Извори Н1 тврде да је због размимоилажења у вези са објавом министра Поповића о геј сликовницима из Хрватске, председница Владе разматрала оставку са те функције. То, међутим, није учинила пред тимом који води, већ у разговору са председником Србије, који је поручио да тако нешто не долази у обзир.

После апела да се због наталитета заустави увоз геј сликовница из Хрватске и оштрих критика које му је јавно упутила председнице Владе, министар за иновације Ненад Поповић држи исто становиште. А још две министарке га бране.

Зорана Михајловић његово право на став, а Јадранка Јоксимовић питањем да ли су у Србији истополни бракови дозвољени. Седницу на којој је дошло до отворене конфронтације премијерка Ана Брнабић је описала као најтежи дан од како је постала председница Владе.

“Верујем да, као по многим другим питањима, Влада треба да буде пример јединства, колегијалности, тимског рада, пожртвованости према људима са којима радите, а пре свега поштовања и увиђавности. Жао ми је што то некада није тако и у тим ситуацијама свакако доводим у питање своје место и улогу у Влади”, рекла је Ана Брнабић.

То да је премијерка на седници у петак разматрала повлачење, покушали су да демантују министри из њене Владе.

“Да ли мислите стварно да постоји прво сукоб и да би председница Владе која је води и која форсира да имамо најбољи БДП, да је нама битно да нашим грађанима буде најбоље, да би због неких ситних, различитих мишљења нудила оставку. Ипак је ова Влада много изнад свега тога”, рекао је министар Зоран Ђорђевић.

“Желим да кажем да сваки министар има право на свој став као што има и председница Владе, али имамо право само на једну политику, а то је политика очувања државног јединства, очувања стабилности, очувања економског просперитета Србије, а то је политика коју је формулисао Александар Вучић. Све остале размирице, различити погледи на свет, па сви их имамо, и то се једноставно подразумева, тако да овоме не бих придавао никаквог значаја”, рекао је Александар Вулин.

Све су расправе добродошле уколико се не отварају у јавности, већ на седницама Владе, инсистирала је Брнабић током расправе. Иако не пред тимом који води, о својој позицији је, потврђено је за Н1, разговарала са председником Вучићем, а он о оставци није желео ни да чује.

За Владу је случај званично затворен, а да ли ће несугласице имати епилог, може бити познато током најављене реконструкције.

Н1

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here