Kako je jedan tvit podelio ministre

Podelite:

Kako je tvit ministra Nenada Popovića podelio ministre u Vladi Srbije i da li je posle sednice u petak stavljena tačka na eventualne dalje sukobe?

Izvori N1 tvrde da je zbog razmimoilaženja u vezi sa objavom ministra Popovića o gej slikovnicima iz Hrvatske, predsednica Vlade razmatrala ostavku sa te funkcije. To, međutim, nije učinila pred timom koji vodi, već u razgovoru sa predsednikom Srbije, koji je poručio da tako nešto ne dolazi u obzir.

Posle apela da se zbog nataliteta zaustavi uvoz gej slikovnica iz Hrvatske i oštrih kritika koje mu je javno uputila predsednice Vlade, ministar za inovacije Nenad Popović drži isto stanovište. A još dve ministarke ga brane.

Zorana Mihajlović njegovo pravo na stav, a Jadranka Joksimović pitanjem da li su u Srbiji istopolni brakovi dozvoljeni. Sednicu na kojoj je došlo do otvorene konfrontacije premijerka Ana Brnabić je opisala kao najteži dan od kako je postala predsednica Vlade.

“Verujem da, kao po mnogim drugim pitanjima, Vlada treba da bude primer jedinstva, kolegijalnosti, timskog rada, požrtvovanosti prema ljudima sa kojima radite, a pre svega poštovanja i uviđavnosti. Žao mi je što to nekada nije tako i u tim situacijama svakako dovodim u pitanje svoje mesto i ulogu u Vladi”, rekla je Ana Brnabić.

To da je premijerka na sednici u petak razmatrala povlačenje, pokušali su da demantuju ministri iz njene Vlade.

“Da li mislite stvarno da postoji prvo sukob i da bi predsednica Vlade koja je vodi i koja forsira da imamo najbolji BDP, da je nama bitno da našim građanima bude najbolje, da bi zbog nekih sitnih, različitih mišljenja nudila ostavku. Ipak je ova Vlada mnogo iznad svega toga”, rekao je ministar Zoran Đorđević.

“Želim da kažem da svaki ministar ima pravo na svoj stav kao što ima i predsednica Vlade, ali imamo pravo samo na jednu politiku, a to je politika očuvanja državnog jedinstva, očuvanja stabilnosti, očuvanja ekonomskog prosperiteta Srbije, a to je politika koju je formulisao Aleksandar Vučić. Sve ostale razmirice, različiti pogledi na svet, pa svi ih imamo, i to se jednostavno podrazumeva, tako da ovome ne bih pridavao nikakvog značaja”, rekao je Aleksandar Vulin.

Sve su rasprave dobrodošle ukoliko se ne otvaraju u javnosti, već na sednicama Vlade, insistirala je Brnabić tokom rasprave. Iako ne pred timom koji vodi, o svojoj poziciji je, potvrđeno je za N1, razgovarala sa predsednikom Vučićem, a on o ostavci nije želeo ni da čuje.

Za Vladu je slučaj zvanično zatvoren, a da li će nesuglasice imati epilog, može biti poznato tokom najavljene rekonstrukcije.

N1

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here