Kако је млади усташа пробудио успавану Звезду и одвео је у лигу шампиона

Поделите:

Марин Понграчић, штопер Салцбурга и младе репрезентације Хрватске, према ријечима капитена Црвене звезде Вујадина Савића најзаслужнији је што се њихов првак чудесно вратио из понора против аустријског шампиона и умјесто сигурног пораза дошао до ремија (2:2) који га је одвео у Лигу шампиона.

Звезда је до 60. минуте реванша плеј-офа у Салцбургу била очајна, домаћин је водио 2:0. Чинило се да само чудо може Звезду довести до преокрета и одласка у Лигу шампиона.

И онда га је прваку Србије донио Хрват. Бар тако тврди Савић.

“Понграчићев прљави потез у нама је пробудио српски инат. Оно што је направио у 60. минуту била је круна његових сталних провокација према нама од почетка меча. Не знам зашто је то радио јер му нисмо давали повода”, изјавио је након утакмице Звездин капитен.

Наиме, ријеч је о тренутку када је Понграчић нагазио играча Звезде који је повријеђене главе лежао на трави.

Павков је ошамућен био на тлу након судара са супарничким играчем. И док је тако лежао, Понграчић га је у паду згазио по грудима. Није пазио гдје се видљиво повријеђен противник налази и нагазио га је, а тај његов потез разбјеснио је играче Звезде, који су на њега кренули као да ће га растргати. У томе је предњачио Kрстичић, који је за то добио жути картон, а Понграчић је једнако кажњен за споменути потез.

Потез који је пробудио летаргичну и потонулу Звезду. Њени играчи на то су се разлетјели тереном и кренули гристи, те забили два гола за пролазак.

 

Index.hr

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here