Кампонески: Српска деца су помирена са судбином, а ви и даље величајте Кију!

Поделите:

Сви наводно паметни људи који мисле да је скроз океј то што је Kија Kоцкар звезда сајма књига су најобичнија медиокритетска говна, а ево и зашто . .

Радио сам неки зид овог лета и мајстори из села су са собом повели дечака по имену Жарко да им помаже.
Жаре има 11 година, стално је насмејан, ситан, плавушан, бескрајно шармантан, лопата је већа од њега, ал он ради вредно.
Вредније и преданије од свих њих заједно. Он је у ствари само као кренуо да прави друштво свом комшији којег сам ангажовао да ради тај посао, ал се и сам прихватио посла и данима вредно радио.

Њега сам посебно платио мимо свих договора са мајсторима, јер сам био одушевљен с тим што Жаре свој распуст уместо у блеји проводи вредно радећи и некако сам хтео да му дам подстрек да остане на том путу у животу.
Он иначе ради јер жели да помогне мајци.
Мајка и отац разведени, очух стално ради на некој грађевини, мајка сезонски ради пољопривредне послове, отац неупотребљив.

Питам ја њега једном “Шта желиш да будеш кад порастеш?” он се мало замисли и каже “Ништа. Немам појма”
– Хоћеш да будеш певач бар?
– Нећу
– Ријалити звезда – пробам ја да се уклопим у модерне трендове
– Ма јок, не гледам ја ТВ.
– Научник, фудбалер, пекар, лекар, апотекар . . ништа.

И то није оно да је он неодулчан, него неће ништа да буде, пуши цигарете, хоће да помогне мајци, посао је дај шта даш да заради новац и то је то.
Овде деца у селу ако и желе да постану нешто то је обично идеја да буду полицајци, али не да би се борили против криминала, него оно, државна плата, униформа, комбинације, боље то него рад на њиви . .

Већина деце поптуно испуштена, мотивација за било шта у животу на минимуму, рођени и одрасли помирени са судбином да од њих ништа специјално неће ништа бити.
Труди се ту локални свештеник да бар буду корисни у друштву, помогну људима, много омладине окупио у неким добрим хуманитарним акцијама, да прискоче и помогну онима у невољи али то је то.
Локални кафић, испразна блеја, полицајци, ријалити, медицинско помоћно особље и највероватније рад у Дракслмајеру.

Знате, 30 година убијају младе у овој земљи, уништавају их разни Митровићи, Грандови, Информери, гурају их у апатију од рођења, уместо да се цело друштво потруди да ту децу заинтересује да направе нешто од свог живота, држава, друштво и највише телевизија служи да се од деце направе апатични робови 21. века.

И кад дођемо у ситуацију да нам испразна старлета, ријалти звезда Kија Kоцкар постане звезда сајма књига онда знате да ово друштво има озбиљан проблем, а да деца које стоје у реду да им она потпише књигу не могу постати ништа друго до робова модерног доба.

И сви они који себе сматрају паметним, образованим, елитом, а књижевницу Kију Kоцкар чињеницу посматрају тобож са толеранцијом и разумевањем су најобичнији говнари, медиокритети са умишљајем сопствене важности, ленчуге које малом Жарету и осталој деци директно ускраћују право на живот, јер се својим искуством, животом и памећу не боре да га заинтересују за нешто боље од тога . . макар то било потпуно узалудно.

Разумете? То што ви мислите да сте либерални и тобож изнад срања и распада културе овог друштва вас не чини бољим, напротив, ви сте дно каце, јер сте ви они који то разумеју, а ништа не чине, као они који у трамвају чачкају нос, док разни Kристијани, Kије, Митровићи и Вучићевићи силују путнике . . праве од ове деце робове, а нашу земљу пустаром . . устани и реци истину макар било и узалудно . .

Kија је дно, место јој је чистачице јавног wц-а, а не “реномиране књижевнице”
чак и ако не можемо то да спречимо сад, онда бар да не изгубимо нит шта је црно, а шта бело зарад будућности ове деце . .

 

Guns N’ Roses – Live And Let Die:
https://youtu.be/6D9vAItORgE

 

ФБ Милан Кампонески

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here