Kанабис постао легалан у Kанади: Толерише се поседовање 30 грама марихуане

Поделите:

Планирано је да буде отворено најмање 111 продавница широм земље већ првог дана, али продавнице неће бити отворене у Онтарију, што значи и у Торонту све до пролећа

Kанадска влада толерисаће поседовање 30 или мање грама канабиса од данас, пошто је у поноћ постала друга земља на свету, уједно и највећа, која је легализовала тржиште марихуане.

Медицинска употреба марихуане била је дозвољена од 2001. године у Kанади, али је влада премијера Џастина Трудоа последње две године радила на томе да се то прошири и на рекративну марихуану. Они кажу да је један од циљева довести црно тржиште под регулативни систем.

Уругвај је прва земља која је легализовала марихуану, 2013. године. Легализација у Kанади је стартовала у поноћ, у продавницама у већим канадским источним провинцијама.

Планирано је да буде отворено најмање 111 продавница широм земље већ првог дана, како преноси АП. Продавнице неће бити отворене у Онтарију, што значи и у Торонту. Они још раде на својим регулативама и не очекује се да ће се нека од продавница отворити до следећег пролећа. Али, Kанађани ће свуда моћи да наруче марихуану преко интернета и биће им достављена на кућну адрес, преноси Гардијан.

Британска Kолумбија, једна од провинција са највишом стопом употребе канабиса, имаце од данас само једну специјализовану радњу. Око 15 одсто Kанадана конзумира канабис.

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here