Канцеларија за КиМ: Куртију се никада неће остварити сан

Поделите:

Из канцечарије поручују да је гарант неостваривости сна о уједињењу јужне покрајине и Албаније читав српски народ, јер Косово и Метохија је покрајина Србије

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да се лидеру радикалног албанског покрета “Самоопредељење” и кандидату за покрајинског премијера Аљбину Куртију никада неће остварити сан да види нашу јужну покрајину у саставу иједне друге државе осим Србије.

 AP Photo/Visar Kryeziu

“Гарант неостваривости тог сна је читав српски народ, јер Косово и Метохија је покрајина Србије”, поручено је из Канцеларије за КиМ.

Како се наводи у саопштењу, особа која претендује на то да води Привремене институције самоуправе у Приштини, у складу са Резолуцијом 1244, не би смела себи да допусти неодговорне изјаве о промени граница на Балкану, јер би то сасвим сигурно изазвало повратак региона у стање нестабилности и сукоба.

“Уколико Курти заиста мисли оно што предлаже, онда је он неко ко не може бити разумна алтернатива такозваној “ратној коалицији” на Косову и Метохији, јер онај ко најављује да ће се залагати за припајање јужне српске покрајине другој држави јесте отворени промотер сукоба”, истиче се у сапштењу канцеларије.

Они истичу да ће Влада Србије наставити да подржава Српску листу у настојањима да се на Косову и Метохији очува мир и успостави истинска демократија, упркос чињеници да је, како истичу, са албанске стране у нашој јужној покрајини нажалост све мање оних који би се уопште могли квалификовати за разговор о таквој визији будућности.

Оснивач ултрадесног покрета “Самоопредељење” и кандидат за косовског премијера Аљбин Курти, изјавио је да ће “уједињене Косова и Албаније” остати један од његових главних циљева.

“Косово ће дати грађанима право да одлучују референдумом о свим најважнијим питањима, укључујући и уједињење са Албанијом”, рекао је Курти у интервјуу албанском порталу Шћиптарја, пренео је РТС.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here