Kandidat HDZ za gradonačelnika Kutine deli letke sa ustaškim pozdravom „Za dom spremni!“

Podelite:

Lokalni HDZ poziva Kutinjane da glasaju za kandidata ove stranke za gradonačelnika Kutine Zlatka Babića u drugom krugu lokalnih izbora i dijeli letke sa ustaškim pozdravom i simbolima, prenose hrvatski portali.

Leci u Kutini (Foto:net.hr)
Leci u Kutini (Foto:net.hr)

HDZ je pozvao Kutinjane na „obračun sa ostacima crvenog režima“, koji na čelu sa kandidatom SDP-a Andrijom Rudićem, vraća Kutinu „u jugokomunistička vremena“.

Uz poziv da se glasa za HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Kutine Zlatka Babića, nalazi se ratna fotografija Damira Markuša, kandidata HDZ-a za zamjenika gradonačelnika ovog gradića.

Markuš je na fotografiji obučen u maskirnu uniformu, na ramenu je jasno istaknut simbol HOS-a, dok u ruci drži crnu zastavu sa HOS-ovim grbom, na kojem je istaknut ustaški pozdrav „Za dom spremni!“.

Identična fotografija može se pronaći i na Markuševom „Fejsbuk“ profilu.

Stranački letak ima naslov: „Ajmo Babiću, ajmo Kutina – Za dom!!!“

Lokalni HDZ poručuje biračima da se Damir Markuš borio protiv, kako je navedeno, „srbo-komunističke agresije“ pod istorijskim pozdravom „Za dom spremni!“, te da on taj pozdrav „živi svaki dan“.

Po ovom gradiću su ispisani i grafiti sa istim pozivom.

Premijer Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nedavno je u Kutini dao Babiću snažnu podršku za pobjedu u drugom krugu lokalnih izbora.

Plenković ni do danas nije osudio postavljanje ploče sa ustaškim pozdravom nadomak nekadašnjeg koncentracionog logora Jasenovac.

Izvor: SRNA

Podelite:

1 komentar

  1. U isti mah u Hrvatskoj i Bosni novine i TV bruje o rehabilitaciji Kalabića u Srbiji. Nekome je stalo da održi stalnu napetost i mržnju na Balkanu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here