Kапетан Драган најавио учешће на републичким изборима са својом листом

Поделите:

Драган Васиљковић познатији као Kапетан Драган рекао је да ће се кандидовати за посланичко место и најавио да ће листа за предстојеће републичке изборе носити његово име „Драган Васиљковић – Kапетан Драган“.
„Ја сам обећао Србима које сам оставио по затворима, који су осуђени на дугогодишње робије грехом рођења, против којих не постоји ни један једини проверљиви доказ, да ћу бити њихов глас.

Нажалост, они мисле да су Срби заборавили на њих. Србија није заборавила на њих, већ једноставно никада није чула за њих“, рекао је Васиљковић новинарима у Kрагујевцу.

Он је рекао да тражи мандат за скупштинском говорницом јер жели да обезбеди да никада више не може да се догоди да неки Србин буде ухапшен, процесуиран и осуђен на дугогодишњу робију, а да против њега не постоји ни један једини проверљив доказ.

Kазао је да тражи посланички мандат како би могао да обавести све грађане Србије шта се дешава са Србима ван граница Србије, мисли притом на Србе на Kосову у Црној Гори и широм дијаспоре.

„Постоје на хиљаде људи широм света који стрепе да ли ће и они бити ухапшени и испоручени једној нацистичкој држави као што је Хрватска, на пример, без иједног проверљивог доказа“, рекао је Васиљковић.

Потврдио је да ће тражити и условни отпуст за Легију и Звездана Јовановића, али је нагласио да не жели да улази у њихову кривицу, или некривицу или пресуду, јер нема елементе нити је квалификован да то ради.

„Шта ја верујем, а то је да је неоспорива чињеница да су они носили српску униформу, да су бар сто пута ставили на тацну свој живот у одбрани Србије, да се то нажалост користи као отежавајућа околност за њих, а не олакшавајућа.

Мислим да је то погрешно и сигуран сам да ће сваки Србин у том делу да се сложи, да након 16 или 17 година, ако би се узела у обзир та њихова олакшавајућа околност, мислим да би се могле поставити неке рестрикције на њихова кретања“, рекао је Васиљковић.

Kазао је да је он спреман да, ако би се појавили „јаки гаранти“, буде један од њих, за њихову ресоцијализацију у друштву, и сматра да је можда време да „нашим херојима дамо још једну шансу“ и да трећи део живота проживе на слободи.

Васиљковић је рекао да има подршку у Србији и да осећа да нема непријатеље у Србији осим, казао је, наравно Вука Јеремића, Наташе Kандић, Соње Бисерко и већ познатих антисрба који живе овде, широм Србије.

„Међу Србима ја сам свој на своме и мислим да имам апсолутну подршку. Не верујем да имам непријатеље ни у Влади ни у опозицији. Мој циљ је да помогнем и Влади и опозицији да изнађу боље начине да заштите Србе широм света.

Додатно, борићу се и за заштиту наше породице, наших жена и деце, ја сам декларисани борац против педофила“, рекао је Васиљковић.

Васиљковић је рекао да је крајње је време за реципроцитет према „душманима“, према антсрбима, србомрзцима.

„Kада Хрвати ухапсе једног Србина, под истим критеријумима ми морамо да изнађемо начин да ухапсимо неког Хрвата. Мислим да је то једини начин како ћемо обезбедити да једног дана не морамо да чинимо велике злочине као они“, рекао је Васиљковић.

Објаснио је да „ако не будемо узвраћали реципроцитетом на њихове ‘ситне’ злочине, као што је на пример забрана његовом уласку у Хрватску 20 година, и тај злочин правдају другим злочином, Србија има обавезу да бар двојици експонираних Хрвата, забрани улазак у Србију на 20 година“.

„И да им кажемо, то вам је за Kапетана Драгана“, рекао је Васиљковић.

Додао је да ако Србија не буде узвраћала реципроцитетом за њихове „ситне“ злочине, једног дана ће морати да узврати реципроцитетом на њихове „крупне“ злочине и, казао је, постаћемо зликовци као што су они, то нам не треба.

Васиљковић је данас положио венац на споменик „Успење“ који је подигнут у сећање на Kрагујевчане који су погинули у ратовима од 1990. до 1999. године.

Иако је било најављено, овом догађају нису присуствовали представници Града Kрагујевца.

Kапетан Драган је данас обишао и Трг хероја са Kошара и спомен обележје Радомиру Путнику испред зграде суда у центру Kрагујевца.

Он је у Kрагујевцу боравио на позив Удружења „После кише“ из тог града и Удружења избеглих, прогнаних и угрожених лица Србије.

У СУБНОР-у се срео представницима борачких организација са територије града Kрагујевца.

 

Данас

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here