KАПЕТАН ДРАГАН ОСУО ПАЉБУ ПО ХРВАТИМА: Зашто бих се кајао за ваше злочине? Зар вам личим на Бориса Тадића

Поделите:

Драган Васиљковић, познатији као капетан Драган, који је осуђен на 13 и по година робије због наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској, тврди да је заточен у затвору којии неодољиво подсећа на нацистички логор.

Васиљковић се налази у затвору у Лепоглави и одслужио је две трећине казне, али још није пуштен на условну слободу. Због тога је поднео уставну тужбу, уз коју је написао и писмо у ком истиче да му је суђено у монтираном поступку.

– Пре него што овај предмет оде пред неке поштене и часне судије ван Хрватске, решио сам да ипак напишем тужбу јер сте овим нацистичким процесом дали сваком, па чак и умереном и објективном Србину попут мене, довољно материјала да вам утера дуг за наредних 300 година. Све вас у тзв. хрватском правосуђу доживљавам, без иједног изузетка, као кукавичке злочинце против човечности, који уместо “србосјека” ваших предака (нож коришћен у ваша 24 индустријска погона за убијање српске деце) користе злоупотребу закона и поклоњеног поверења као оружје за застрашивање и прогон Срба у провидно монтираним нацистичким процесима – написао је Васиљковић.

Према његовим речима, срамно је што није пуштен на условну слободу услед “непоказивања кајања”!

– Зашто бих се кајао за ваше злочине? Зар вам личим на Бориса Тадића, па да се извињавам за ваша недела и злочине као он? Стварно сте наивни. Нисам сигуран да ли очекујете да се ми Срби кајемо за ваше небројене издаје, злочине које су починили ваши родитељи у Јасеновцу и за индустријске погоне за убијање недужне српске деце, жена и недужних људи. Да ли за 24 хрватска концентрациона логора смрти или за католичке злочине које су ваши дедови починили у Магденбургу, Хајделбергу и где год им се пружила прилика да учине злодело, као сада вама у овом злочиначком монтираном процесу?” – стоји у писму

Alo

Поделите:

2 Коментари

  1. Још га нису пустили а испуњава све услове. Мораће да се обрати неком другом јачем суду и то под хитно иначе ће остати до последњег дана истицања казне.

  2. Kapetan Dragan je primjer pravednosti,covjecnosti,samoodricanja, da bi spasao vise nevinog Naroda od ustaskih zlikovaca, napustio je komotan zivot, i pridruzio se Krajisnicima u odbrani djece zena i staraca od ponovljenog ustaskog pokolja. Ne samo Krajisnici , nego svaki Srbin mu duguje duboku zahvalnost.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here