Капетан Драган: Потврдили су да нисам крив!

Поделите:

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, коме се у Хрватској суди за наводне ратне злочине, изјавио је да је задовољан исказима сведока који су потврдили да нема никакве везе са догађајима за које је оптужен.
Васиљковић верује да га ускоро чека слобода, додајући да га је боравак у затворима пуних 12 година изморио, али не и сломио.

“Концентрисан сам на суђење и желим само да судије буду поштене и пресуде по савести и на основу доказа које имају”, рекао је Васиљковић за “Вечерње новости”.

Он није желео да говори о даљим плановима, истакавши да прво чека пресуду.

Сведоци, који су своје исказе дали видео-линком из Београда, демантовали су тврдње из оптужнице да је Капетан Драган учествовао у оснивању затвора на Книнској тврђави.

Некадашњи начелник СУП-а Книн и сведок одбране Милутин Зелембаба рекао је да је тадашњи СУП основао затвор у коме су радили чувари, те да у њему нису били ангажовани специјалци које је Васиљковић у исто време обучавао у Книну.

Сви сведоци су демантовали и другу тачку оптужнице – да је Капетан Драган учествовао у ликвидацији двојице хрватских војника, а која је утемељена на ранијем исказу Србина Пере Драгишића, који је сад исказ порекао.

Када је реч о трећој тачки оптужнице у вези са догађајима у Глини, сведоци су рекли да у њима нису учествовали специјалци које је водио Капетан Драган.

Оптужба и одбрана изнеће завршне речи у јулу, након чега се очекује пресуда суда у Сплиту.

Срна

Поделите:

1 коментар

  1. Срамота! Овог човека, без иједне трунке, оставили смо на цедилу. Пицеки му суде за ПОНИЖЕЊА која им је нанео: са пар десетина момака очистио све ближе усташке постаје, управљао прелазом из Далмације, чак спасао неке клинце које је неко гурнуо против Срба… Ни трунку не могу да му нађу. ВАЉДА зато нама и није занимљив… Срамота.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here