Капетан Драган пребачен у Загреб

Поделите:

Драган Васиљковић познатији као капетан Драган данас је пребачен из Сплита у затвор Реметинец у Загребу, чиме је и формално отпочела процедура после које ће тек бити у прилици да затражи да буде превремено пуштен на слободу, сазнају Вести.

Због годишњих одмора, капетану Драгакану је тек недавно достављено решење којим је почетком јула правоснажно осуђен на 13,5 година затвора,

Према правној процедури у Хрватској он је после добијања тог решења упућен на „посматрање“, а након тога би требало да добије решење у ком затвору ће одслужити остатак казне.

Правни заступник Драгана Васиљковића у Хрватској, Слађана Чанковић каже да ће „посматрање“ у Реметинцу трајати између три и четири недеље, али да још није јасно у који затвор ће затим бити пребачен, после чега би и формално могао да затражи превремено пуштање на слободу.

-До сада су сви Срби осуђени за ратне злочине казне издржавали казну у посебном одељењу затвора у Лепоглави. Међутим, то не значи и да ће Васиљковић бити тамо упућен. Једино је сигурно да ће он тек по пребацивању у неки затвор стећи право да затражи превремено пуштање на слободу и он ће то и учинити – каже Чанковић и додаје да не постоји законски рок у коме суд треба потом да се изјасни да ли ће тај захтев прихватити или не.

-Недавно сам га обишла у Сплиту и он је здравствено добро. Рекао је да ће тражити превремени отпуст зато што му је остало фактички још само годину ипо дана од прописане казне. Истовремено, наш правни тим не одустаје од жалбе Уставном суду Хрватске на ову пресуду – истиче Чанковић.

Аутор: Ђ. Баровић

Извор: Вести онлине

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here