КАРАНОВИЋ ОДГОВОРИЛА НА НАПАДЕ Не пада ми на памет да се правдам за одлазак у Пинк

Поделите:

Мирјана Карановић, глумица, поводом оптужби на друштвеним мрежама због учешћа у емисији “Хит Твит”

Не пада ми на памет да коментаришем и уопште да разговарам о томе – каже глумица и редитељка Мирјана Карановић, одговарајући на питање Данаса зашто је уопште учествовала у емисији „Хит Твит“ на телевизији Пинк.

Наиме, након емитовања ове емисије, која је, иначе, патетичан покушај имитације „Утиска недеље“, на друштвеним мрежама, пре свега на Твитеру, појавиле су се бурне реакције и оптужбе на рачун Мирјане Карановић – почев од тога да није требало да се појави на овој телевизији, зашто није била експлицитнија, а пре свега оштрија према својим саговорницима – премијерки Ани Брнабић и Небојши Крстићу, као и да је тиме што је већину времена током емисије ћутала или одговарала „округло па на ћоше“, у ствари, подржала власт. Критичаре Карановићеве је све наречено наљутило јер су је видели као неког ко се противи актуелној власти.

Мирјана Карановић је изричита у томе да јој не пада на памет да се с тим у вези правда и да уопште разматра шта о њој неко говори на Твитеру.

– Не пада ми напамет да се правдам. Шта ме брига шта уопште мисле на Твитеру – нека раде шта год хоће. Ја да себе сад браним од тих и таквих не пада ми на памет. Нек они иду па ратују. Ја немам намеру да ратујем. Ја хоћу да у овој земљи буде мир – истиче Карановић.

Упитана да ли је задовољна како се одвијала дискусија у емисији коју је водила Верица Брадић, наша саговорница каже да је та емисија „таква каква је“.

– То није емисија коју ја водим. Нисам је запосела, нити сам дошла у ту емисију да бих је преузела од Верице Брадић и почела да говорим оно што је мени по вољи. Верица Брадић је домаћин те емисије, а та емисија је таква каква је. Ја сам у оквиру онога што та емисије јесте рекла оно што мислим. То што неки заступају став шта ја уопште тражим тамо, могу само да поручим – па, знате шта, кад вас неко лепо позове и хоће да разговора са вама, ја мислим да је пристојно рећи „да“. Нико ме није вређао, нити сам ја икога вређала, нити мислим да то приличи дијалогу. Мислим да би требало да престанемо да урламо једне на друге јер не знам како ће све ово да се заврши – каже забринуто Карановић.

На питање да ли је позив из Пинка схватила и као позив на дијалог између власти и побуњених грађана, Карановић одговара:

– Апсолутно. Међутим, постоје људи који не размишљају, укључујући и критичаре са Твитера, који вероватно мисле „ајмо сад сви да се покољемо“. Ја се с тим не слажем. Постоје озбиљне разлике и размимоилажења, озбиљни проблеми које треба решити, али да бисмо то превазишли, не можемо да понављамо 1996/97. и 2000. Мора да се покуша да се промени власт на неки други начин. Не можемо силом. Ја сам против тога – изричита је Карановић

Она објашњава да подржава протесте, али да мисли да они ничему не воде.

– Да се разумемо, ја подржавам протесте јер мислим да људи имају на то право. Оно што мислим да није добро јесте то што са њима неће нико да разговара и што се они омаловажавају. Такође, сматрам да протести не воде ничему уколико не постоји инсистирање да се направи дијалог. Мој став је да треба сваку прилику искористити за дијалог – истиче Карановић.

Упитана да ли је задовољна својим учешћем у „Хит Твиту“ и сматра ли да је свој став предочила саговорницима, Карановић одговара:

– Знате, ја сам отишла на телевизију Пинк и ви морате да пристанете на компромисну ситуацију. Понављам, нисам отишла тамо да отмем емисију од њеног водитеља и да кажем све што је мени на души. Дијалог се не води тако. Дијалог је нека врста компромиса у којем полако, миц по миц, долазимо до резултата. Друга ствар која је веома важна јесте да ја тамо нисам отишла као представник иједне политичке опције. Отишла сам тамо као обичан грађанин а не као заступник протеста. Ја се надам да ће једног дана у ту емисију отићи ти људи који мени замерају да ја нисам била довољно оштра, па нека они буду такви. То што ја нисам била довољно оштра не значи да неко други то неће моћи. Нисам ја ником ништа дужна, а поготово да заступам било чије ставове. закључила је Мирјана Карановић.

Шта сам ја, опет неки издајник?

На питање да ли су је изненадиле негативне реакције, Мирјана Карановић каже да су оне испрва биле веома позитивне.

– Прве реакције су биле веома позитивне. Ја Твитер не читам и немам га, а друго, стварно ме реакције уопште не занимају. Разапели сте Биљану Србљановић и шта сад, после толико година, шта сам ја, опет неки издајник, упитала је Мирјана Карановић.

Danas

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here