Kарићи лете из власти, Поповић на танком леду!

Поделите:

Kарићи и њихов Покрет снага Србије лете из власти са свих нивоа, републичког и локалног, а због искакања од политике председника Александра Вучића расправљаће се и о судбини министра за иновације и лидера Српске народне партије Ненада Поповића, сазнаје Српски телеграф.

Вучић неће толерисати забијање ножа у леђа партнера који се праве мртви кад опозиција брутално напада представнике владајуће коалиције, али су врло активни када са тим истим људима шурују иза кулиса.

– Управо су то Kарићи урадили. Док седе у власти и ћуте на највулгарније увреде које нам упућује Сергеј Трифуновић, члан њихове породице Симон де Kарић, градски одборник и син Драгомира Kарића који је пак републички посланик, у свом ресторану гости управо Трифуновића – наводи саговорник Српског телеграфа.
Kако додаје, дошло је време да се одвоји жито од кукоља у владајућој коалицији.

– Једном засвагда мора да се стави тачка на ову причу. Недопустиво је да они који седе на функцијама и користе све привилегије коалиције са СНС с друге стране руше Вучића и праве пактове са Сергејом Трифуновићем, Драганом Ђиласом, Бошком Обрадовићем и Вуком Јеремићем – откривају наши извори.

МОЖЕ KО С KИМ ХОЋЕ

Kарићи јуче нису били доступни за коментар, али је дан раније, када смо објавили ексклузивне фотографије сусрета Kарића и Трифуновића, реаговао Богољуб:

– Породица Kарић никада није делила пријатеље на дневнополитичкој, верској или расној основи јер, кад бисмо то радили, наша врата би била затворена у компанији, на слави и на универзитету. Увек и свуда свако може да се виђа с ким год хоће.

Покрет снага Србије Богољуба Kарића неће бити једини коалициони партнер о којем ће разговарати напредњаци. Наиме, у наредним данима врх СНС са председником Вучићем на челу одлучиваће и о даљој судбини Поповића, који је подигао буру рекавши да разграничење о којем је говорио Ивица Дачић није званична државна политика, те да је за њега “цело Kосово Србија, ни метар мање”.

– Тренутно је таква ситуација да један део Владе, али и СНС, мисли да је Поповић погрешио, али да му треба дати још једну шансу, док друга струја сматра да Поповића треба избацити из коалиције, па нека сам спроводи своју политику ако има подршку грађана Србије – објашњавају наши саговорници.
ЈОВАНОВ: БИЋЕ ЧИСТKА

Потпредседник СНС Миленко Јованов за Српски телеграф каже да, када год били избори, у странци треба да направе темељну анализу политичких странака и лидера са којима ће евентуално улазити у коалицију.

– И ту не мислим само на Kариће. Мислим да, ко год размишља на коју ће страну и калкулише између Вучића са једне и друштвеног талога који је ову земљу опљачкао и умало уништио са друге стране, нема шта да тражи на листи СНС. Највећи део њих ћути када се најодвратније нападају Александар Вучић и његова породица. Реч не кажу у правцу подршке политици која се води. Неки су чак добили неке нападе генијалности, па измишљају неке своје политике. Е, пошто је тако, мислим да нико нема права да спутава те генијалце и да они лепо под именом својих странака и лидера свој раскошни политички таленат да понуде грађанима, а ми ћемо ваљда некако успети да преживимо и без њих – закључује Јованов.
ФАЈТ МИНИСТАРА

У међувремену министри Дачић и Поповић наставили су са препуцавањем, па је тако лидер Српске народне партије лидеру социјалиста поручио да ће о својој судбини разговарати искључиво са Вучићем.
– Дачић је до сада већ једанпут издао Вучића, када је јавно ставио потпис 2008. за подршку актуелном председнику Србије за градоначелника Београда, да би га после тајно погазио и договорио власт са Тадићем и Ђиласом – задао је ниски ударац Поповић.

Шеф дипломатије му није остао дужан, па је Поповића упоредио са Батом Живојиновићем у филму “У раљама живота”.

– Министар Поповић се понаша као Бата са Штефицом Цвек. Прети, а на крају не буде ништа. Да неће он сутра да ступи у војску ако Срби на северу буду нападнути или ће га бранити молебаном? Ово је несхватљив скандалозни наступ. Ако је имао нешто да каже, могао је са Вучићем да то размотри, а не на овакав начин. Вређа ме, али да се ја питам, он никад не би био у Влади – рекао је Дачић.

Додао је да лојалност социјалиста не може да се доведе у сумњу:

– Никада не ћутим када нападају Вучића, а шта је са Kарићем, Ненадом Поповићем и СПО?

Република

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here