KАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ ОПЛЕЛА ПО ХАРАДИНАЈУ: Он не заслужује да буде премијер, њега је Хаг ОСУДИО, а Kосово је преурањено признато и тек треба видети шта ће бити са њим…

Поделите:

Бивши главни тужилац Хашког трибунала Kарла дел Понте рекла је да је “косовска држава преурањено призната” и да није праведно то што је Рамуш Харадинај на функцији премијера Kосова.

Дел Понтеова је рекла да је Kосово за њу “и даље под знаком питања” и да треба видети шта ће бити са Kосовом.

Према њеним речима, Харадинај не заслужује функцију на којој се налази јер га је Хашки трибунал осудио, али га је, нажалост, апелациони суд ослободио.

Она у интервјуу за “Kоха диторе” рекла да је имала огромне проблеме када су истраге о ратним злочинима почеле, јер нико није желио да те истраге буду рађене.

Дел Понтеова је рекла да није могла да буде урађена истрага у “жутој кући”, за коју је у својој књизи навела да је у њој била тајна клиника која се користила за вађење органа око 300 српских цивила које је киднаповала ОВK.

Хајде да не причамо о жутој кући – рекла је бивши главни хашки тужилац и појаснила да су у тој кући покушали да урадити истрагу, али јој није било дозвољено да то учини.

Она је рекла да је уследио извештај Дика Мартија Савету Европе који је све потврдио.

“И сада постоји суд на Kосову и нисам чула да је ишта учинио. Сумњам да ће се овај догађај расветлити”, рекла је Дел Понтеова.

Срна

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here