Катнић опет негира себе: Никада нијесам рекао да је Русија умијешана

Поделите:

ГСТ Миливоје Катнић је прије 11 мјесеци рекао да Русија и руски државни органији нијесу укључени у овај процес, али када је стигао документ да Синђелић није ушао у на територију Русије, онда је промијенио мишљење.

Данас у Вишем суду у Подгорици настављен је главни претрес за аферу „државни удар“.

Тужилац Саша Чађеновић наставио је са увидом у листинге позива телефона оптужених у овом монтираном процесу.

Судија Сузана Мугоша чита позиве и дестинација са којих су обављени позиви.

Адвокат Душан Радосављевић рекао је судија Мугоша још у петак прошли рекла да ће у сриједу 10. октобра имати излагања која се тичу на предлог тужиоца, међутим додаје Радосављевић сада је већ петак,а то још ниеј било.

„Сматрам да је то сврсисходно да урадимо данас. Ја имам шта да кажем по том питању. Упознат сам са тим да би требало да се изјасне колеге Јовановић и Медојевић“, рекао је Радосављевић и упитао Мугошу:

„Интересу је ме шта је са оним листинзима који су накнадно достављени, а за које сте Ви рекли да по службеној дужности можете то да изведете као доказ“.

Он је истакао да постоји још једна замолница од тужилаштва за организовани криминал која није уврштена у доказни материјал, а такође постоје још два диска која нијесу достављена из фебруара 2017. те године.

Мугоша је рекла да се данас одбрана изјасни о предлозима Тужилаштва, а да ће Вијеће одлуку о доказним предметима донијети у сриједу 17. октобра.

Радосављевић је рекао да се нада да се неће понављати чињенице које се односе на вјештачење.

Он је рекао да су јуче прочитане комуникације његовог брањеника Милана Кнежевића, а које се налазе у вјештачењу.

Јовановић је рекао да се не би дуплирали и понављали, желе данас да се изанализира преглед листинга.

Судија Мугоша одредила је паузу од 15 минута.

У наставку суђења адвокат Радосављевић је рекао да тужилаштво не спори да Синђелић није ушао у Русију и да га интересују разлози због чега није ушао.

„Сматрам да је то јако важно. Од мањег значаја је који је разлог због чега није ушао у односу на чињеницу да није напустио аеродром Шереметјево, зато што нас то наводи на закључак да је Синђелић говорио неистину. Предлог да се саслуша у својству свједока потписник документа који је одбрана доставила сматрам нецјелисходним, јер би то водило одуговлачењу поступка“, казао је Радосављевић.

Он је нагласио да је Мирко Велимировић био под утицајем Тужилаштва.

Подаци кроз доказе листинга су бесмислени рекао је Радосављевић.

Адвокат Радосављевић је казао да се ствара забуну јер је потјерница расписана против Едуарда Широкова, а не Шишмакова.

Радосављевић је питао на који начим Тужилаштво жели да изложи разговор руског предсједника Владимира Путина на форуми „Недеља руске енергетике из 2017. године. Радосављевић пита да ли је то у питању интервју и у ком би се формату то изније, да ли као видео снимак или у писменој форми. Такође он сматра да ово нема везе са предметом.

Радосављевић је такође рекао да исказ Џозефа Асада није његов исказ. Он је рекао да се тај исказ разлику од форме исказа Брајана Скота.

Адвокат Мироје Јовановић је рекао да се Тужилаштво изјасни шта је наративна оптужница када се предлаже саслушање господина Патрушева.

Он је рекао да се противи саслушању свих лица која су предложена од стране Тужилаштва, односно о господину који је потписао документ,а  који је Јовановић досатвио суду прошле седмице. Он је навео разлог да је ГСТ Миливоје Катнић прије 11 мјесеци рекао да су Русија и руски државни органи у овај процес укључени, па кад је стигао документ да Синђелић није ушао у Русију, онда је Катнић промијенио мишљење.

Катнић је на то одговорио: „Никада нијесам рекао да је Русија умијешaна„.

Адвокат Дражен Медојевић казао је да се противи читању изјаве Џозефа Асада јер се тиме, како је рекао, не добија ништа.

Адвокат Булатовић је рекао да Тужилаштво уводи доказе које су без конкретних лица и догађаја и он се слаже са својим колегама да се такође противи доказног предлогу о Џозефу Асада да чита његова изјава.

Одбрана сматра да је та службена забиљешка написана од стране ФБИ и да се не може сматрати ко доказ.

Оптужени Михаило Чађеновић предложио је да, ако суд прихвати, се саслушају Доналд Трамп и Ким Џонг Ун.

Наставак суђења заказан је за 17. октобар у девет сати.

ИН4С

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here