Католичка црква тврди да су жртве сексуалног злостављања биле сагласне и неће да плати одштету!

Поделите:

Католичка црква у Британији у сарадњи са локалним властима, одбија да плати одштету за злостављање малолетних лица од стране католичког свештенства под изговором да су жртве биле сагласне, јавља британски Индипендент.

Локалне власти и католичка црква су пронашли рупу у закону коју користе да избегну плаћање одштете за 700 жртава злостављања.

Адвокати који заступају жртве наводе да је све чешћи случај изврдавања закона позивањем на “сагласност” жртве злостављања. Тако наводе случај малолетне дванаестогодишње девојчице коју је напасник прво напио па одвео у шуму и потом злостављао. Девојчици је ускраћена одштета јер је “добровољно” отишла са напасником у шуму.

Портпарол Архиепископије у Соутворку је рекао да црква не жели коментарисати појединачне случајеве из поштовања приватности подносилаца захтева за одштету.

Поделите:

9 Коментари

 1. Prva reakcija na ovako nešto je da čovek ostaje bez reči, a zatim (kada se sabere) postaje mu sve razumljivije i jasnije. Narod jesu ovce (za crkvu su “stado”) a to su ovce, koze i tako nešto. Izvesno je da čobani (pastiri) seksualno napastvuju svoje životinje, kao što (recimo) kupači u bazenu ili moru pišaju u vodu, mogu oni govoriti da to ne rade, naravno da neki ne rade tako nešto, ali je isto izvesno da to neki rade. Životinje se nemogu (ne umeju) na (čoveku razumljiv način) požaliti, ali priroda ponekad ofira istinu na svoj način. (“Zaklela se zemlja Raju za sve tajne da se znaju”) Crkva se brani (brani svoje “pastire”) kao da su vernici stvarno ovce, pravi svoje vernike (narod) pravi ih stokom, seksualno ih izkorištava i protiv njihove volje! Gledao sam neki film, pedofil izkorištava curicu 5/6/7 g. komadom čokolade za seks. I dobije, i ne jednom, uvek, i on se brani da “ona to voli” i td. To je razumljivo da se on tako “brani” ali nije razumljivo da društvo, sudije kod kojih takva “odbrana” prolazi! Irinej Gavrilović “patrijarh SPC” pravda da “CPC neće da plaća porez dok joj se ne vrati sva imovina” i td. “Neće da plaća porez” znači da može to da radi jer je “jaka kao država” (država u državi) ili je jača od države? U ostalom, državni zakoni (svetovni) za SPC ne važe, za to i oni (SPC) imaju pedofile, pedere ali i one “izterivače” zlih duhova (ili đavola) (onaj “lopataš”)!

 2. “Католичка црква тврди да су жртве сексуалног злостављања биле
  сагласне и неће да плати одштету!”?!

  ”По овој матрици су ”добровољно” све жртве РИМО-КАТОЛИЧКЕ
  СВЕЈЕРЕСИБИЛЕ САГЛАСНЕ ДА БУДУ УБИЈЕНЕ НА НАЈЗВЕРСКИЈИ
  НАЧИН, ТЕ ДА РИМО-КАТОЛИЧКА ЦРКВА НЕ СНОСИ НИКАКВУ
  ОДГОВОРНОСТ ЗА УЧИЊЕНА ЗЛОДЕЛА?!
  Јер, ПАПА ЈЕ ”НЕПОГРЕШИВ”, па и ”ЦРКВА” КОЈОМ ОН УПРАВЉА
  ОСТАЈЕ ”НЕПОГРЕШИВА”?!
  Драган Славнић

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here