Кијев преко намештених анкета покушава да докаже да Руси чине само 5,5 одсто становника Украјине

Поделите:

УКРАЈИНЦИ су у своју великоукрајинску битку укључили и намештене анкете.

        Једна таква је управо показала да у Украјини наводно једва 5,5 одсто њених становника себе сматра Русима. А чак 92,6 одсто Украјинцима (по 0,3 одсто себе наводно сматрају Белорусима и Молдавцима, а 0,2 одсто Јеврејима…).

        Да са анкетом нешто није у реду, сведочи и овај њен резултат: 60,4 одсто испитаника је одговорило да у кући разговара на украјинском, а 37,8 одсто – на руском…

        У данашњој Украјини није баш препоручљиво рећи ни на улици или ресторану, а ни анкетарима, да се осећаш Русом и да у кући не разговараш на украјинском.

        Анкете о оваквим темама у Украјини дају криву слику чак и ако они који их организују поштено и професионално раде своје посао. Јер, Украјина је земља страха, земља у којој се све руско прогони.

        Није случајно што је Владимир Путин у Хамбургу рекао да данашња Украјина има само један конкурентан „извозни производ“ – русофобију…

        Анкету је – са 2.000 учесника – обавио Горшењинов институт. Међутим, учинио је то у сарадњи са кијевским представништвом немачке Фондације „Фридрих Еберт“.

        Чак и ако је она обезбедила само материјалну подршку, не треба губити из вида да је Турска под крај 2002-ге године објавила непожељним представнике двеју немачких фондација „Конрад Аденауер“ и „Фридрих Еберт“. Због шпијунаже.

        Анкета није обухватила територије Доњецке и Луганске Републике. Нејасно је и да ли је ико анкетиран на територији Донбаса која је још под контролом Кијева.

        Могуће је сасвим да није. А ево једног догађаја који на свој начин `допуњава` анкету.

        У насељу Гришино, које се налази поред Красноармејска, двојица Украјинаца – син и отац – били су премлаћени због повика „Слава Украјини“. Повика којим се легитимишу „прави Украјинци“, а држава га немеће свима иако му је генеза слична оној коју има хрватско „За дом спремни“.

        Премлаћени син – Михаил Голубенко – испричао је како се све догодило:

        „Ноћу смо излазили из кафића и наишли на четворицу. Обратили су нам се речима: Шта сад, патриото? На то сам ја одговорио: Слава Украјини! Уследиле су увреде на наш рачун, па ударци“.

        Михаил је успео да телефонира оцу Виктору који је одмах дотрчао и одмах добио – ударац у главу.

        Обојица су завршила у болници Красноармејска…

Факти

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here