Kинези купују и богато налазиште Чукару Пеки у источној Србији

Поделите:

Борд директора компаније Невсун ресоурцес позвао је акционаре да прихвате понуду кинеске компаније Зиђин мајнинг и продају јој своје акције по цени од 6 канадских долара по акцији.

То би значило да Невсун своје послове, укључујући богато налазиште бакра Чукару Пеки у источној Србији Kинезима продаје за 1,86 милијарди канадских односно 1,41 милијарду америчких долара.

Kинеска фирма Зиђин управо је победила на тендеру за 63% власништва у Рударско-топионичарском басену Бор.

Невсун је раније као непријатељску одбио понуду о преузимању коју је дала компанија Лундин Мининг подвлачећи да је том понудом њихова имовина потцењена.

Борд директора компаније Невсун истиче да је понуда Kинеза за 57% изнад тржишне вредности, коју је акција компаније Невсун имала 7. маја када је компанија Лундин Мининг објавила намеру да да понуду за Невсун и 26% изнад вредности коју је та акција имала 26. јула кад је Лундин дао своју понуду.

Истиче се да понуда не садржи никакве финасијске услове и биће са свим детаљима акционарима послата не касније од 18. септембра 2018. године.

Инвеститори ширим света, како су Економске Вести већ писале, у грозничавој су потрази за новим налазиштима бакра. Њихови досадашњи напори дали су мршаве резултате.

ekonomskevesti.com

Поделите:

1 коментар

  1. “Kinezi kupuju i bogato nalazište Čukaru Peki u istočnoj Srbiji”?!
    Превод: ” РЕЖИМ РАСПРОДАЈЕ ПРИРОДНА БОГАТСТВА СРБИЈЕ”!

    Драган Славнић

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here