Kо баци петарду, казна 100.000!

Поделите:

Kо запали бакљу или баци петарду нека спреми 100.000, а тек казна за шенлучење…

Kо пали бакље и баца петарде, плаћаће убудуће казне и до 100.000 динара, док ће онај ко нарушава јавни ред и мир и угрожава сигурност других пуцањем из ватреног оружја или имитације оружја плаћати 100.000-150.000. За ово дело могућа је и казна до два месеца затвора.

Све ово је предвиђено изменама Закона о јавном реду и миру, које предлаже МУП и које ће се, како сазнају “Новости”, наћи на данашњој седници Владе. Министарство полиције определило се за строжу казнену политику због евидентног пораста ризика с којим се грађани свакодневно суочавају, а посебно пред долазеће празнике, Нову годину и Божић. Али ту су и најразличитија шенлучења за време спортских утакмица и разних свечаности – од свадби до крштења, у којима је често неко повређен, а последице могу да буду и фаталне.

Досадашња предвиђена казна за употребу пиротехнике била је 10.000-50.000 динара или рад у јавном интересу 40 до 120 часова. Рад у јавном интересу је остао, али изменама закона казне ће бити дуплиране. За пуцање из ватреног оружја (нпр. на свадби) казна је била 50.000-150.000 или затвор од месец до два месеца, а ако ово дело учини група од три или више лица, аутоматски им следује затвор до 60 дана. Сада ће минимална казна бити 100.000

 

 

Ало

Поделите:

1 коментар

 1. А колика ће казна бити за оне који продају те исте петарде???
  За њих нема казне јер ће они продавати, а држава наплаћивати
  казне од оних који их недозвољено користе?!
  УПОТЕРБА НИЈЕ ДОЗВОЉЕНА, А ПРОДАЈА ЈЕ ДОЗВОЉЕНА???
  Држава од продаваца наплаћује – ПОРЕЗ НА ПРОМЕТ, а од купаца – КАЗНЕ?!

  Драган Славнић

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here