Ко је амерички маринац ухапшен у Београду

Поделите:

Амерички држављанин који је пре неколико дана ухапшен у Београду је Данијел Корбет, бивши амерички маринац, припадник елитне јединице Фоке, пише Инсајдер и открива на који начин је повезан са Клинтоном.

Инсајдер тврди да је реч о истој особи, која је запослена у америчкој фирми Рејвен милитари, чији је сувласник Џеј Футлик, а који је био специјални асистент бившег америчког председника Била Клинтона.

Инсајдер подсећа да је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао пре три дана да је у једном “штек-стану” у Београду ухапшен Корбет Д, бивши маринац, и да је код њега пронађен пиштољ ЦЗ-99 са избрисаним бројем.

Говорећи о томе да ли је спремао атентат, Стефановић је рекао да не сме да износи много детаља.

Према наводима Инсајдера, фирма Рејвен милитари имала је званичну интернет страницу до јуче, али је она угашена након што су ту компанију контактирали новинари.

Како наводи Инсајдер, на сајту се, као један од важнијих људи, наводи име Данијел К.

“С обзиром на то да нам је потврђен идентитет ухапшеног који се зове Данијел Корбет и да се све остале информације поклапају намеће се закључак да је у питању иста особа. На сајту је објављена његова фотографија где му се лице не види јер је практично маскиран”, наводи Инсајдер.

Како додаје, у његовој радној биографији стоји да је 14 година био припадник америчке јединице Фоке, да је учествовао у акцијама у Ираку и Авганистану, широм света водио акције од високе важности, учествовао у решавању талачких криза.

Инсајдер, ипак, истиче да још нема званичних потврда информација до којих је дошао током истраживања, нити да их је могуће добити их у овом тренутку.

Стефановић: У Београду ухапшен бивши маринац!
За једног од сувласника компаније Рејвен милитари Џеја Футлика, додаје Инсајдер, наводи се да је био специјални саветник бившег америчког председника Клинтона за блиско-источна питања, да је учествовао у бројним политичким кампањама, укључујући председничку кампању 1992. када је радио за Клинтона и кампању кандидата за председника Џона Керија 2004. године.

Футлик је, истиче, био и кандидат демократа за члана америчког Конгреса.

Радио је и са израелским премијером Шимоном Пересом на пројекту помирења Израела са суседима, тврди Инсајдер.

Инсајдер наглашава да је на истом серверу на ком се налазила адреса сајта фирме Рејвен милитари, регистрован сајт “очигледно повезане фирме Црно Језеро Гроуп”, који је такође јуче угашен.

Фирма Црно Језеро Гроуп, цији је оснивач Црно Језеро Инвест, регистрована је у Србији, наводи Инсајдер.

Како објашњава, основана је 18.4. 2016, а угашена 19.7.2017. године.

Директори ове фирме били су Џеј Футлик и Абрахам Голан, наводи Инсајдер.

Голан се у једном од текстова америчког истраживачког портала Мотхе Јонес, истиче Инсајдер, помиње као приватни стручњак за послове безбедности стациониран у Женеви, а специјализован за послове обезбеђења енергетских компанија у Африци.

“Занимљиво је да је фирма Црно Језеро Гроуп регистрована у Србији, по свему судећи, основана наменски јер је, према доступним извештајима, укупан приход ове фирме пре гашења износио око милион динара”, примећује Инсајдер.

Тањуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here