уторак, септембар 17, 2019
Home Инфо Ко је Асма ал Асад? (ФОТО)

Ко је Асма ал Асад? (ФОТО)

Поделите:

Асадова супруга, која носи надимак и “Прва дама пакла“ рођена је у Британији, а судећи по сликама на Инстаграму не би се рекло ни да живи у Сирији

Палате, скупа гардероба и изласци само су део Инстаграма прве даме Сирије, па тако њен профил одаје утисак као да се ништа необично не догађа у овој земљи.

Овако изгледа живот породице Асад у земљи у којој већ последњих седам година влада грађански рат. Брачни пар и њихово троје деце и даље живе богато као и пре почетка рата, ако је судећи по Инстаграму прве даме Асме ал Асад.

Асадова супруга, која носи надимак и “Прва дама пакла“ рођена је у Британији , а на Инстаграму је прати 230 хиљада пратилаца. Судећи по сликама не би се рекло ни да живи у Сирији.

Када се Асма Акрас удала за Басара ал Асада 2000. године свет ју је обожавао. Дала је Сирији ново светло, а народ ју је прозвао принцезом Дајаном са Истока.

Међутим, мишљење о првој дами почело је да се мења 2012. године када су у Wikileaks документима објављени мејлови који показују да је дала 350 хиљада долара за 130 нових комада намештаја у тренутку када је већ увелико годину дана буктао крвави цивилни рат у њеној земљи.

У мејловима је откривено да је такође пазарила пар ципела са кристалним штиклама вредности 7.000 долара, као и да је тражила да се роба пошаље у Дубаи како би избегла санкције.

Процењује се да је ултра-модерна председничка палата, изграђена 1979. под дизајнерском палицом јапанског архитекте Кенза Тангеса, коштала преко милијарду долара. У прилог томе, један чланак из 1989. године тврдио је да је само једна соба опремљена са 125 хиљада мермерних плочица чија је цена износила 10,6 милиона долара.

Асадова супруга рођена је 1975. године у Лондону, од родитеља сунитских муслимана, пореклом из Хомса.

Завршила је Queen’s колеџ као дипломирани инжењер рачунарства и француске књижевности, Асма се придружила банкарској индустрији и радила у Deutche банци као аналитичар за хедге фондове.

За Асада се удала на “тајном“ венчању 2000. године када је он имао 35, а она 25 година. Заједно имају троје деце.

 

Вести из Рубрике

Новости/Б92

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

loading...
css.php