Ко је ко у Јеремићевом тиму

Поделите:

На списку Јеремићевих функционера нашли су се познати афераши попут бившег министра Светозара Чиплића, затим “Мишковићев судија” Владимир Вучинић, Санда Рашковић Ивић, за чије име се везује афера док је била на челу Kомесаријата за избеглице…

Председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић шокиран је Јеремићевим избором.

– Ово је екипа од зла оца и од горе мајке. Тај тим за пропаст би и Швајцарску за једну ноћ направио најсиромашнијом земљом на свету – оцењује Глишић.

Лидер радикала Војислав Шешељ каже да се на основу ових имена види да Јеремић “нема ни искуства ни талента за политику јер политика није само лапрдање за говорницом и састанчење”.

– Од људи које је увео у свој први тим, засигурно знам да су бар двоје били уплетени у разне афере. Ивићева је очерупала буџет намењен за избеглице, изјављивала је да је Сребреница геноцид док је Понош постао генерал, а да није завршио нашу ратну школу, што је права срамота – каже Шешељ.

Ово су Вукови људи

СВЕТОЗАР ЧИПЛИЋ – Розе хулакопке

Kандидат за потпредседника Јеремићеве Народне странке остаће упамћен да је као бивши министар за људска и мањинска прва скрцкао готово два милиона динара из буџета. После њега министарство је “олакшано” и за 2.500 швајцараца, лаптоп рачунар, торбе, два нокија мобилна телефона што је задужио као министар и што је одбио да врати по истеку мандата. Ипак, Чиплић ће остати упамћен по розе хулахопкама које му је поклонио тадашњи радикал Драган Тодоровић јер је здушно бранио права хомосексуалаца.
ЗДРАВKО ПОНОШ – Зет ОВK злочинца     Са места начелника Генералштаба Војске Србије Понош је смењен за трен ока, по наређењу тадашњег председника Бориса Тадића. Писало се да је његова рођена сестра Драгица удата за Агима Чекуа, ОВK злочинца.
ВЛАДИМИР ВУЧИНИЋ – Мишковићев адвокат     Судија Владимир Вучинић зарадио је “титулу” Мишковићевог адвокта јер је управо на основу његовог потписа тајкуну враћен пасош, што је, како се касније спекулисало, добро наплатио. Са овог случаја је удаљен, а његово име помињало се и у случају Дарка Шарића.

САНДА РАШKОВИЋ ИВИЋ – ДСС: Опељешила избеглице
Бившу председницу ДСС радикали су годинама оптуживали да је на незаконит начин присвојила новац из страних фондова намењен избеглицама док је радила као комесар за избеглице Републике Србије. Ивићева је, према овим тврдњама, сама себи одредила огроман хонорар од тог новца.

СИНИША KОВАЧЕВИЋ – Увек у политици
Познатог позоришног редитеља бије глас да се од политике добро окористио још деведесетих година уз СПО Вука Драшковића, а затим је политичарио и у ДСС Војислава Kоштунице, са којим се непријатељски растао.

ЧЕДОМИР АНТИЋ – Динкићев прелетач
Историчар Чедомир Антић један је од ударних песница Г17 плус и некада најближих људи Млађана Динкића и Мирољуба Лабуса, које из тог времена прате приче о учешћу у многобројним финансијским аферама. Антић је касније радо мењао странке, па је у међувремену зарадио и епитет Прелетач.

Извор: Република

Поделите:

1 коментар

  1. Ако би случајно Јеремић победио, сви СНСаши би свратили код њега. Сви сте ви поган.
    Шза Видовсану треба да пређе на ђуту штампу.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here