Kо је купио Титов стан на Менхетну за 12 МИЛИОНА ДОЛАРА

Поделите:

Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић каже да је резиденцијални стан СФРЈ на њујоршкој Парк авенији, који је у четвртак продат за 12,1 милион долара, купио комшија из зграде.

– Државе наследнице СФРЈ у Њујорку су у четвртак потписале уговор о заједничкој продаји резиденцијалног шестособног дуплекса. Чекамо да нам стигне уговор, али, како нам је речено, стан је купио комшија из зграде. Он је добио сагласност и борда станара – каже Одаловић.

Он је додао да је Србија продајом “скинула велики терет са главе”.

– Продајом ове непокретности оствариће се и директна уштеда у овогодишњем буџету Србије од 108.745 долара, за колико ће се смањити издвајања Министарства спољних послова за текуће одржавање, које смо били дужни да плаћамо, иако је стан био празан од 1992, када га је напустио последњи стални представник СФРЈ при УН, који је био из Хрватске. Због нерешених односа међу бившим државама СФРЈ, нико га није користио и сада је практично био руиниран и девастиран. Kод нас није био чак ни кључ, јер је последњи дипломата депоновао кључеве при УН – рекао је Одаловић.

Од ове продаје Србији, која је држава координатор за продају тог стана, биће исплаћено око 3,2 милиона, колико је отишло на плаћање трошкова протеклих 26 година, као и 39,5 одсто нето прихода, односно 3.487.939,21 долар. За шестособни дуплекс на Менхетну, према писању америчких медија, био је заинтересован познати холивудски глумац Џек Николсон, као и први комшија Мајк Волас, некадашњи водитељ емисије ТВ ЦБС “60 минута”.

Стан се, подсетимо, налази на једној од најпожељнијих њујоршких адреса – Парк авенија 730, у непосредној близини најскупљих брендираних радњи. У том делу града смештене су и резиденције ЕУ и Аустрије. Стан има четири купатила, шест спаваћих соба, два посебна тоалета, пространи ходник, оставе.

 

курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here