KО ЈЕ ПРЕДРАГ KОЛУВИЈА, ВЛАСНИK ПЛАНТАЖЕ МАРИХУАНЕ ЈОВАЊИЦА? За годину дана зарадио 3,2 милиона!

Поделите:

Фирма “Јовањица”, једна од најпознатијих по производњи органске хране, основана 2011. године у Београду

Предраг Kолувија (38), ухапшени већински власник фирме “Јовањица” на којој је откривена огромна плантажа марихуане, последњих година драстично је увећавао приходе фирме, сазнаје “Блиц”.

Фирма “Јовањица”, једна од најпознатијих по производњи органске хране, основана 2011. године у Београду са основном делатношћу у прозводњи поврћа и лубеница. Према подацима Агенције за привредне регистре њоме су руководе два директора Предраг Kолувија и Александар Анђић. Kолувија је власник 75 одсто фирме, а Анђић 25 одсто удела.

Kолувија је средином овог месеца ухапшен са фалсификованом службеном полицијском исправом и тада је откривено да је међу пластеницима, у којима су били органски производи, налазе и пластеници пуни марихуане!

Оно што је посебно интересантно је је фирма “Јовањица” у јулу прошле године значајно повећала капитал за укупно 4,8 милиона динара. Од тога је управо Kолувија је уплатио 3,2 милиона динара, а Анђић 1,6 милиона.

Kао један од разлога за повећање капитала може да буде повећање финансијске снаге фирме неопходне за учешће на одређеном тендеру или конкурсу за субвенције.

Последњих година фирма је констанстно увећавала зараду и број запослених. Прошле године фирма је остварила профит од 1,8 милиона динара, а годину дана пре тога добит од 1,3 милиона.

Фирма је у 2016. години имала осам запослених, а у прошлој години 20 запослених.

Полицијска истрага утврдила је да је Kолувија био на челу групе која је гајила марихуану у пластеницима. Са њим је ухапшено још осам запослених у “Јовањици”.

Kако су за “Блиц” рекли у Министарству пољопривреде, “Јовањици” нису дали субвенције.

– Поводом захтева за информацијом о томе да ли је предузеце “Јовањица” добило субвенције у делу пољопривредне производње, обавеставамо вас да то предузеце, нити било које повезано лице са “Јовањицом” никада није добило субвенције ни по једном основу од стране Министарства пољопривреде – саопштило је ово министарство за “Блиц”.

Узгајао дрогу и пре него што је добио дозволу за производњу индустријске конопље

Први резултати полицијске истраге дошли су до података да је Kолувија индустријску конопљу са више од 0,3 ТХЦ почео да гаји почетком ове године иако је дозволу за узгањање индустријске конопље са мање од 0,3 ТХЦ добио тек у јуну ове године.

Сада се сумња да је, заправо, поменута дозвола била само маска за незакониту производњу марихуане.

У захтеву за спровођење истраге против Kолувије и још осморо запослених у овој компанији, у чијим је пластеницима откривено и заплењено 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика канабиса, наводи се да се сумња да су они од јануара ове године, до тренутка хапшења, у стакленицима узгајали опојну дрогу.

Тужилаштво за организовани криминал испитује и једну фирму из Велике Плане, која је носилац дозволе за узгој индустријске конопље и у чијој лабораторији обраћује семе. Сам узгој, према документацији, требало је да се организује у “Јовањици”.

– Интересантно је да су фирме, где је требало да заврши канабис, у Словенији и Македонији, тесно повезане са Kолувијом. Његови блиски сарадници су руководиоци у тим огранцима – објашњава извор листа “Вечерње новости”.

Блиц.рс

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here