Kо је у Вашингтону предложио да се Газиводе назову Трампово језеро

Поделите:

Новинар Берат Бужаља је у емисији “Фронтал” на приштинској Т7 открио неке детаље из посете Вашингтону и међусобно незадовољство у косовској делегацији, преноси Газета Експрес.
Бужаља је рекао да је Алијанса за Будућност Kосова (АБK) затражила да име језера Газиводе у споразуму у Белој куц́и буде под именом “Ујман”, а не Газиводе.

Додао је да је назив Газиводе остао у споразуму и да АБK није могла да промени текст споразума. Због тога је, према његовим речима, дат предлог да се језеро назове Трампово језеро.

Бужаља је говорио и да ли је тачка споразума о Газиводама промењена након што је АБK запретила напуштањем владе.

„У АБK су били незадовољни, рекли су да ц́е напустити владу. Промене су извршене у четвртак поподне, када је странама представљен нацрт, а стране изнеле своје примедбе. У петак је најављено напуштање владе, Бела куц́а је разговарала са Харадинајем, рекли су овај текст пролази, ко има проблем с тим, имац́е проблем са нама. Споразум се није променио, у петак су морали да потпишу”, рекао је Бужаља.

„Стране су знале агенду две недеље пре, када су отишли тамо обе стране су имале примедбе. Српска страна је била веома незадовољна због Израела, зато није потписан заједнички нацрт”, рекао је Бужаља.

kosovo-online

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here