Ко оде на војну вежбу остаје без плате?

Поделите:

Удружени синдикати Србије “Слога” позвали су данас Министарство одбране да преиспита своју најаву којом ће војни обвезници резервног састава запослени код приватног послодавца током јуна и јула бити позивани на војне вежбе.
Како се наводи, том синдикату се јавио већи број запослених у приватном сектору јер су забринути да ће ангажовањем на војним вежбама можда остати без посла, а односи се на оне раднике који раде по уговору и на привремено-повременим пословима преко агенција.
“Њихова бојазан потпуно је оправдана, зато тражимо од државе и ресорног Министарства да озбиљно узму у разматрање овај проблем”, наводи се у саопштењу.

Из синдиката додају да су “сви сведоци да Закон о раду не штити радника и његов положај на адекватан начин, као и да је Инспекција рада немоћна, будући да је право сваког послодавца да запосли кога он хоће”.

“Уместо претњи драконским казнама за оне који се не одазову војној вежби, позивамо државу да има разумевања за овај проблем, јер би жртве поново били они који су током 90-их већ испаштали, као и они који су добровољно пријавили и служили војни рок”, наводи се у саопштењу синдиката “Слога”.
Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here