Kо стоји иза рушења нелегалне џамије?

Поделите:

У Земун Пољу је пре неколико дана током ноћи, срушен нелегално изграђени верски објекат који је подигла Исламска заједница. Kако сазнају београски медији, акција рушења је почела у току ноћи, између 3.00 и 4.00 сата после поноћи. Муслимани Србије региона ал и света (јер је вест обишла муслимански свет) су изузетно бесни због овог чина. Верници муслимани су испали жртве који ће чистити остатке објекта и поручују “да ће своје молитве и друге верске обичаје до даљег обављати на улици”. Можемо замислити само огорчене и бесне реакције муслимана на све ово јер се вест тако пласира као да су муслимани у Србији угрожени и да се њихова верска права грубо крше.
Похвално је што је власт почела да се бави рушењем нелегалних објеката но питање је зашто је почела од муслиманског верског објекта. Да ли су знали да ће то бити верски објекат или нису јер су инвеститори мењали намену објекта? Ако су знали да ће то бити верски објекат што су то урадили на такав начин? Да ли је у питању “навлакуша” с једне и глупост са друге стране или пак да је неко “изнутра” одрадио посао.


Kоме ово одговара? Пре свега онима који би да радикализују муслимане против Срба и уопште против хришћана на Балкану. То су и исламистички кругови, али и њихови ментори на Западу, а пре свега обавештајне службе које деценијама уназад контролишу исламистичке покрете. До сада нисмо имали терориста исламиста на тлу централне Србије, али је сад то врло реална опција. Иако на Балкану постоји јака мрежа исламиста а пре свега у верским круговима у Сарајеву, Приштини и код македонских Албанаца. У последње време је присутан вехабијски покрет и код муслимана у Србији. Но до сада није било терористичких напада по градовима Србије. Овакве акције рушења верских објеката радикализују муслимане и регрутују ектремисте и терористе.

Видовдан

Поделите:

4 Коментари

 1. Hvala VIDOVDANU za ovaj clanak.

  Onaj ko je naredio rusenje dzamije dan uoci najveceg musl. praznika Ramazana, ne samo da je pljunuo na nase sugradjane drugacije vere, nego je i minirao vec poljuljani ugled Srbije u svetu.

  Ne mora on ici u zatvor. Dovoljno je udaljiti ga sa posla.
  Ali ono sto mora i sto za sada fali, to je javna ostra osuda ovoga cina od strane predsednika Srbije.

 2. Ko srusio!? Onaj bez koga se to ne radi- fenomenalno obavlja dodeljenu mu ulogu, po svim osnovama; da se stvori eventualno kriticna masa koja to shvata, pa deluje!, ma nista od toga; u geopolitickoj sityaciji u svetu uopste, geopolitickoj sityaciji u kojoj jesu Srbi posebno- fenomenalno odabran i duhovni momenat i materijalni predmet: rusenje obavljeno da bi se zametnulo rusenje.
  Doduse, moze i drugacije- od sarajevskih markala nadalje…

 3. Prvo, za zidanje bilo kakvog objekta – treba prvo nabaviti građevinsku dozvolu.
  Drugo, kuća koja je porušena ni najmanje ne liči na neku džamiju niti na verski objekat već na naj običniju dvospratnu kuću, jer džamija da bi bila džamija , trebalo bi da im,a i minaret – onu kulu sa koje hodža peva, a to ovde nije postojalo.
  Meni ovo liči na najobičniju nelegalnu gradnju obične kuće, a kad je inspekcija to utvrdila i kad je došlo do toga da se treba rušiti – onda je vlasnik kuće digao frku, kuću proglasio džamijom u nadi da je neće rušiti. Jel hoće da zidaju džamiju – može, al nek prvo izvade sve dozvole u skladu sa propisima !

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here