Код Бујановца пронађене велике количине оружја, међу њима и ракетни бацачи

Поделите:
ПРИЛИКОМ радова на прегледу терена који се изводе на територији општине Бујановац 14. новембра радник фирме која ради на разминирању подручја општине Бујановац у координацији са центром за размињавање пријавио је полицији да је пронађена већа количина наоружања и минско експлозивних средстава.

Тада је пронађено осам пуњења за ручни минобацач „Оса“, једна противтенковска мина, врећа нитроглицерина, три сандука муниције и један уређај за праћење.

Сутрадан формирана је екипа надлежних из полиције и војске, који су извршили увиђај и констатовали да је за сада непозната особа или више њих у атару села Кончуљ које је на административној линији са Косовом и Метохијом, у месту званом Сингрит испод стене у шупљини сакрили  разну врсту наоружања.

Мало је рећи да су људи који су овај посао радили били шокирани када су пронашли 9 контејнера са ракетом за ручни ракетни бацач М79 „Оса“ 137 муниција за бацач граната „Зоља“, једну противтеконску мину, један оптички нишан, 1436 муниције разног калибра, као и маскирну униформу у фази распадања пишу Новости.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here