Игор Јурић: “Kоме сам ја противник у овој земљи? ВИДЕО

Поделите:

Оснивач фондације “Тијана Јурић“ и њен отац Игор Јурић упитао је, гостујући на Првој телевизији, коме у овој земљи је он противник.

Хрватски недељник “Експрес” објавио је да је он украо 30 тона горива и направио штету од 22.000 евра због коцкарских дугова, да је кривично гоњен и одлежао казну у кућном притвору.

На питање одакле интерес хрватских медија да се баве његовим случајем и фондацијом коју води, одговорио је да то није случај.

“Ово је напад из Србије. Зашто су поменуте само две фондације у тим текстовима? Само “Подржи живот“ и фондација “Тијана Јурић“, а не неке фондације за које постоје и пресуде о проневерама. Свако ко је имало у овој теми зна да је сувласник тог хрватског “Експреса“ човек из Србије. Нема никакве случајности у овоме“, навео је Јурић.

Додао је и да је тачно да је оптужен и осуђен, али пита кога данас интересује Игор Јурић из 2008. године.

“Kога то данас интересује? Да ли би Игор Јурић био познат да се није десио случај Тијане Јурић? Питање је зашто се све то помиње данас. Ја се не правдам и не тражим оправдање. Тешко сам све то поднео и тешко подносим због породице. Извињавам се само породици и пријатељима, помогли су ми да се извучем, да радим и да се остварим у животу. Председник Србије каже да треба радити, ја радим, довео сам у Србију једну фирму која плаћа порез од 300.000 евра годишње. Kад бих један динар узео од новца из фондације, па захтевао бих да ме осуде на доживотну казну, заједно са онима за које тражим доживотни затвор. Шта ја радим? Kога ја рушим? Не желим да убице буду на улицама, да педофили буду на улицама… Kога ја ту вређам? Kоме сам ја противник у овој земљи?“, упитао је Јурић.

Kомплетно гостовање Игора Јурића погледајте у видеоприлогу:

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here