Коментари на National Geographic: У Србији вас могу убити за 10€!

Поделите:

На Инстаграм профилу National Geographic-a објављен је видео из села поред Сомбора који је до сада видело више од милион људи.

Видео је, наводно, снимљен у суботу и приказује запуштену кућу и њене станаре док веје снег. Додуше, од онога што причају успели смо да разазнамо само псовку, али то није ништа према увредљивим коментарима којима су појединци испратили овај снимак и који су својеврсни пораз Србије пред светом.

 National Geographic на Инстаграму има преко 85 милиона пратилаца из целог света. Неки од њих су погледали снимак, видели одакле је и решили да прокоментаришу.

У почетку опуштено, са констатацијама да је сигурно много хладно у Србији, да је снимак кул, да је “wоw”, да је призор прелеп и језив у исто време, неки су се само насмејали… А некима није јасно зашто је овај видео уопште заслужио да се нађе на страници. Зато су неки покушали да им објасне.

Један од њих упозорио је све који желе у Србију да буду опрезни. “Ја сам био прошле године. Тамо могу да те убију за 10 евра. Београд је ок, као и Нови Сад. Али треба да се држиш у центру и заобилазиш ноћне клубове”, написао је, а онда додао и коментар о избеглицама, пошто, по њему, овај видео прича њихову тужну причу. “National Geographic показује како у Србији третирају избеглице, смештају их у хладна складишта, старе куће и опходе се према њима као према животињама… Јер за Србе ниси човек ако ниси Србин”.

Други је подсетио “шта се дешава на Kосову, где Срби убијају децу, жене и старце. Зато и кажем да су Срби криминалци”.

Трећи је згрожен што “Срби малу децу терају на снег без јакне”, четврти се једноставно руга овој идиличној дестинацији и поручује друштву да “пакују кофере јер ту иду следећег лета”…

Поражавајуће, зар не?

Срећом, National Geographic има много пратилаца и у Србији, који су покушали да ублаже ситуацију и покушају да објасне да ово није права слика Сомбора, ни права слика Србије.

“Ово као да је кућа коју врло добро знам на крају ромског насеља у Бачком Моноштору. Некада је тамо живела жена са клинцима али су напустили овај објекат. Не знам шта хоће аутор овога снимка. Одабрао је најгору кућу за снимање.”

“Легенда каже да су се све избеглице уселиле у Србију и да National Geographicне може да их нађе нигде више у свету. Језиво”.

 “Срамота за National Geographic да овако представља Србију. Србија је много више од овога, прелепа земља са пријатним људима и најбољом храном”.

“Ја разумем да је поента приказивање миграната широм света, али испаде да их има само у Србији, да нико и Србији други не живи, да Србија постоји овде једино у причи са мигрантима”.

“Зашто приказујете само овакве снимке Србије? Испада да по вама Србија ништа више интересантно нема да покаже, што заиста није тачно. Неко ко никад није био овде, а прати вас, вероватно мисли да је у Србији само јад и беда. Молим вас, покажите мало праве лепоте Србије!”

Нажалост, неки их никад неће сазнати. И можда ово није реална слика Србије у очима странаца, али ретко ко може да остане равнодушан.

Извор: Noizz.rs

Поделите:

2 Коментари

  1. a ovo Muhamed Muheisen slikao svoju familijarnu rezidenciju u Uzbegistanu na Kavkazu pa se sad puva kod svoji daidža u Minkenu gde će da se vrne kad ga deportuju zbog silovanja nemica i prodaje hašiša..
    samo da pokupi socijalnu pomoć,polovni mercedes i dodatak na peto dete od Merkelice i eto njega nazad na Kavkaz da svira frulu i dvojnice..čistog vazduha da se naduva i kefira da hasa ispod pendžera..

  2. a i vidim kako se prodaje mesečni časopis **National Geographic** u Srbiji..
    sve noge polomiše srbi kupujući ga na kioscima i trafikama hahahaha
    ako budu zapošljavali još ovakvi budala poput Muhameda Muheisena ima da dospeju na TOP 10 listu najprodavaniji časopisa u svetu sasvim sigurno..
    čak su i glupi amerikanci ukapirali ko vodi uređivačku politiku u mainstream medijima pa više ni oni ne čitaju NewYork times ili National ludographic revije hahaha

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here