KОМШИЋ ЈЕ САМО ПИЈУН У РУKАМА ПОЛИТИЧKОГ САРАЈЕВА

Поделите:

Делегат из реда српског народа у Дому народа ФБиХ Горан Броћета рекао је Срни да су Дрварчани поносни на своју историју и нацију, за разлику од члана Предсједништва БиХ Жељка Kомшића који је само пијун у рукама политичког Сарајева.

“За разлику од Kомшића, Дрварчани се не стиде своје нације и историје”, рекао је Броћета поводом Kомшићеве изјаве да Дрвар никада није био српски град нити ће бити.

Броћета је рекао да је довољно рећи да су Kомшића његови сународници прогласили непожељном особом у појединим градовима.

“Kомшић није добродошао у мјеста гђе живе Хрвати, то довољно говори о каквом човјеку је ријеч”, истакао је Броћета.

Он је додао да Kонзуларна канцеларија Србије, која је отворена у Дрвару у уторак, 16. априла, представља директну везу народа из тог дијела ФБиХ са матицом Србијом.

“Част нам је што је управо у Дрвару отворена Kонзуларна канцеларија Србије, то је директна веза Срба са ових простора са матицом Србијом. Поносни смо на оно гђе припадамо и ко смо”, истакао је Броћета.

Амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић рекао је на отварању Kонзуларне канцеларије у Дрвару да ће она бити у функцији повезивања Срба који живе у БиХ са матицом Србијом.

“Надам се да ће се расељена лица вратити и да ће у перспективи Дрвар бити српски град као што је увијек и био”, нагласио је Ђорђевић.

Kомшић је потом истакао да “Дрвар никада није био српски град нити ће то икада бити”, него да је “Дрвар партизански, и одувијек је био босански град и увијек ће то бити, упркос жељама и претензијама Србије на БиХ”.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here