Kоначно откривено зашто су убијени гардисти у Топчидеру?

Поделите:

Бивши официр војске Србије и Црне Горе који сада живи у Москви дао је исказ у Тужилаштву тврдећи да су двојица гардиста Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић убијени због 1,5 тона кокаина који је био сакривен у касарни на Топчидеру, пише Српски телеграф.

Јаковљевић и Миловановић пронађени су мртви 5. октобра 2004. године око 9 ујутру. Према речима овог официра, убиству у касарни претходила је истрага једног припадника тадашњег ДБ о шверцу дроге.

– Наводно све је кренуло у Зрењанину. Један од главешина безбедносних служби за тај округ пратио је криминалну групу која се бавила трговином дроге и шверцовала наркотике ка Мађарској, а највероватније и даље ка ЕУ. Тада је дошао до сазнања да се међу дилерима налазе и деца појединих официра, али и да је група повезана са одређеним људима који су у то време били активни у Војсци. Према сазнањима тог дебеовца, штек за дрогу било је управо војно подземно склониште Kараш на Топчидеру – каже саговорник.

Kако је испричао официр у тужилаштву, безбедњак из Зрењанина тражио је да истражни органи упадну у касарну. Тада је он и упознат са овим случајем, о чијим детаљима је сведочио у тужилаштву. Међутим, како тврди, тадашњи врх Војске и безбедносних служби одбио је такву акцију како се војска не би компромитовала у јавности.

Преко својих веза у Војсци, дилери су чули да су разоткривени, због чега су, према речима официра, одлучили да испразне штек. Очигледно је да су имали своје људе и у самом војном објекту на Топчидеру јер су били добро упознати са организацијом и до детаља испланирали акцију, али их је сплет несрећних околности омео у томе, а двојицу несрећних гардиста навео право у смрт.

– Дилерима је речено у које ће време и куда стража проћи и они су по тим смерницама испланирали своју акцију. Дошли су наоружани дугим цевима и ушли у војни објекат мислећи да ће се мимоићи са стражом. Међутим, Јаковљевић и Миловановић су, наводно, кобног дана каснили са обиласком десетак минута и налетели су право на дилере, који су, у страху да ће их разоткрити, решили да их ликвидирају – испричао је официр.

Alo

Поделите:

1 коментар

  1. je da neko moze skriva drogu u vojnom objektu najvece vaznosti, a da ne moze da iskontrolise kretanje straze, naime verzija sa ubistvom vojnika je operisala sa time da su oni ubijeni iz zasede, dakle neko problem hitnog iznosenja droge iz vojnog objekta resava zasedom u sred dana i ubistvom strazara!!!???Sa druge strane, ubistva devedesetih, Curuvija, Stambolic, pokusaj ubistva Draskovica, pate od nedostatka motiva, zasto bi vlast, koja je pristajala na sve uslove Zapada, kojoj je EU resavala izbore, ubijala ove likove?Pri tome, koliko ja znam, svi ovi likovu iz obavestajnih sluzbi su oslobodjeni u Hagu.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here