Концерти Радио Београда 2 у Галерији РТС-а

Поделите:

 

У години када Радио Београд 2, програм културе и уметности, обележава 60. рођендан, на Дан Европе, 9. маја 2018. године од 19 сати, почиње серија концерата камерне музике који ће се, уз директан пренос, одвијати у Галерији РТС-а. Љубитељи класичне музике имаће прилику да, у оквиру наступа разноврсних вокалних и инструменталних састава, слушају интерпретације значајних домаћих уметника којима се на овај начин обезбеђује нови медијски простор.

На првом концерту, 9. маја, представиће се Вокални квартет Свети Роман са програмом Слике Београда. Овај изврсни ансамбл, који чине чланови Хора РТС-а, настао је 2017. године по угледу на Вокални квартет Предрага Ивановића и из љубави према неговању доброг и помало заборављеног вокалног звука.

Концерт Слике Београда је осмишљен као мозаик музичких фрагмената којима чланови Вокалног квартета Свети Роман желе да дочарају поједине периоде из историје Београда – доба руске емиграције с почетка XX века, слику грађанског сталежа с краја XIX и почетка XX века, а кроз  непролазне хитове евергрин и филмске музике превасходно ведри дух 60-их и 70-их година прошлог столећа.

Уредник и водитељ преноса концерта: Ана Ћирица

Радио Београд 2

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here