Кораћ: „Зна се што је циљ изложбе о Јасеновцу и зашто се свјесно кваре односи с Хрватском!“

Поделите:

Шта се може очекивати од доласка предсједника Србије Александра Вучића у Загреб? О томе је на ХРТ у Отвореном уредника Мислава Тогонала говорио и Жарко Кораћ, посланик у Скупштини Републике Србије

Изложбу о Јасеновцу у згради УН-а у New Yorku организовао је министар иностраних послова и потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић, рекао је Жарко Кораћ, који сматра да она није била покушај отварања историјске теме, већ да то више говори о томе да се ближе избори у Београду и Дачић треба подићи рејтинг своје странке.

Ради се о свјесном кварењу односа с Хрватском и кориштењу Јасеновца за добијање политичких поена на унутарњополитичкој сцени, сматра Кораћ.

Споменуо је да је можда иронија судбине да Вучић, који је 10 година био Шешељев помоћник, сада мора поправљати односе с Косовом, БиХ и Хрватском. Сматра да је атмосфера уочи његовог посјета Хрватској тешка и нада се да ће проћи без политичких инцидената.

Што се тиче Вулинове изјаве да ће Вучића у Загребу дочекати усташе, Кораћ каже да је он из минорне странке у Србији и да је познат како по неумјесним изјавама, тако и по штићењу Вучића. Што се тиче питања ратне одштете, Кораћ је истакао да ће Србија имати потраживање имовине од стране грађана Хрватске који су избјегли у Србију, али да је већи проблем то што је интерпретација рата у Србији посве другачија.

ЈАДОВНО

Поделите:

1 коментар

  1. Тешко је изаћи из сенке свога оца. Његов отац је, после дргог светског рата, био близак сарадник Моше Пијаде, потписника “Споразума комуниста и усташа о уништењу Српства”. Тај компромитујући документ, доскора је био државна тајна, је потписан 1935 год. у затвору у Сремској Митровици. За усташку страну споразум је потписао Миле Будак, главни усташки идеолог за решавање “Српског питања” у усташкој монструозној држави.

    Први посао који је Жарко Кораћ обавио после преврата 5 октобра, је растурање музејске поставке “Геноцид над Србима” , која је била у Историском музеју на тргу Николе Пашића.
    Још док се пушиле зграде Скупштине и телевизије 6 октобра Жарко Кораћ је са батинашима упао у Историски музеј, поломили су и уништили паное и целу поставку “Геноцид над Србима” стрпали у подрум Музеја. То је вандализам и срамота!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here