КОРЕН РЕЧИ! По квизу ЦИА, Косово је српско!

Поделите:

Наводећи да је назив Косово изведен из српске речи која означава птицу кос, ЦИА поставља питање која енглеска реч одговара том термину..

У квизу који је, поводом отварања Зимских олимпијских игара, америчка Централна обавештајна служба (ЦИА) објавила на свом Твитер налогу, међу питањима о учесницима тог спортског такмичења нашло се и оно о пореклу имена Косово, уз указивање да оно има – српски корен.

Наводећи да је назив Косово изведен из српске речи која означава птицу кос, ЦИА поставља питање која енглеска реч одговара том термину.

Од укупно 410 одговора, 50 одсто их је било тачно – односно половина пратилаца налога ЦИА-е на Твитеру који су учествовали у квизу гласала је за реч “blackbird”, што је енглески назив за птицу кос.

У истом квизу, ЦИА поставља и питање која се валута користи за унутрашње трансакције на Косову, које описује као територију “veličine Delavera”.

“Одговор је – евро”, наводи ЦИА на свом налогу на популарној друштвеној мрежи, али напомиње да се “у неким српским енклавама” користи – динар.

Извор: espreso.rs

Поделите:

1 коментар

  1. Ovde je vazno istaci da KOSOVO nije celovit naziv dela juzne srpske teritorije, odnosno pokrajine, koji u celosti glasi KOSOVO I METOHIJA. A rec METOHIJA potice od reci METOH sto znaci manastirski posed.

    O tome cije je Kosovo i Metohija najbolje svdeoce hriscanske pravoslavne srpske svetinje kojih na Kosovou i Metohiji ima preko 1300 i za koje igumani i igumanije, staresine crkava i manastira, imaju dokumantaciju jos od turskoga doba, pre nekoliko vekova…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here