Korisnici Telekoma na okupiranim teritorijama prisiljeni da uzimaju šiptarsko državljanstvo

Podelite:

Okupirane teritorije – Zahtevi brojnih medija upućenih Kancelariji za Kosovo i Metohiju da im ona da jasnu informaciju o načinu funkcionsanja Telekoma Srbije na Kosovu i Metohiji, pošto Telekom za svaku novu karticu traži ličnu kartu i državljanstvo separatisitčke republike Kosovo, ostali su bez odgovora.

Naime, Kancelarija za KiM je medije uputila na Telekom DOO Republike Srbije za dobijanje istinitih informacija, što znači da od trijumfalne pobede od 5-0, kako je govorio Marko Đurić, Kancelarija za KiM sada pere ruke.

Inače, Telekom se na Kosovu i Metohiji rodio posle 2002. godine i to na severu Kosova i Metohije kada su Srbi svojim upornim zalaganjem omogućili radnicima Telekoma da postavljaju bazne stanice uz snažno protivljenje KFOR-a i UNMIK policije. Zbog toga je dolazilo do sukoba sa pripadncima KFOR-a koji su na Srbe bacali suzavac sa namerom da spreče instalaciju Telekoma na KiM. Da bi lakše zaštitli bazne stanice Srbi su ih locirali, recimo, u krugu bolnice u Kosovskoj Mitrovici jer su tu postojali portiri i čuvari koji su uz bolnicu čuvali i bazne stanice. Meštani sela Drijen na brdu iznad svog sela su godnama čuvali bazne stanice Telekoma uz vatrene okršaje sa naoružanim formacijama poslatih iz Istoka jer se tim baznim stanicama omogućavalo prisustvo signala 064 mreže u dobrom delu Metohije.

Nažalost, sada je Vlada Srbije, odnosno državno preduzeće Telekom mimo Ustava i zakona Republike Srbije počelo da funkcioniše po separatističkim zakonima samoproglašene republike Kosovo, kako pravno tako i finansijski. Radnike su naterali da pređu u navodnu ćerku firmu Telekoma koja posluje u pravno-ekonomskom sistemu samoproglašene republike Kosovo i da platu umesto u dinarima primaju u evrima. Što je opet, suprotno Ustavu Republike Srbije.

Korisnici usluga Telekoma Srbije, sada navodni korisnici ćerke firme, da bi dobili svoje sim kartice takođe moraju da imaju ličnu kartu i državljanstvo samoproglašene republike Kosovo. Radnici koji su do sada osigurani zdravstveno u okviru RFZO Srbije sada bivaju prinuđeni da plaćaju zdravstvene usluge u medicinskim ustavovama samoprogalšene republike Kosovo.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ još jednom ukazuje na izdajničku politiku režima Aleksandra Vučića koji suprotno Ustavu gasi institucije i preduzeća Republike Srbije i predaje ih u nadležnost separatističke tvorevine zvane republika Kosovo.

U ekonomskom smislu Telekom faktički ništa nije dobio. Telekom ne može da ima više od 60.000 korisnika, koliko su im odredile vlasti u Prištini, što je skoro dva puta manje od 100.000 korisnika koliko je Telekom imao do sada, i Srba i Albanaca. Čist prihod koji je do sada ubirao Telekom Srbije godišnje se kretao između 15 i 20 miliona evra kojeg sigurno u budućnosti neće imati. PDV više neće iću u budžet Vlade Srbije nego u budžet samoproglašene republike Kosovo. Sem političke Srbija trpi i ekonomsku štetu jer finansira samoproglašenu republiku Kosovo.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podneće krivične prijave zbog izdajničkog i antiustavnog ponašanja protiv direktra Telekoma DOO Predraga Ćulibrka i predsednika Upravnog odbora Telekoma Milenka Dželetovića. Jedan je Srbin iz Republike Srpske, a to je Ćulrbik, dok je Dželetović sa KiM, profesor ekonomskog fakulteta koji inače važi za tvorca ekonomske politike Srpske napredne stranke. Posle ovakvog štetnog delovanja po interese Srba sa KiM normalno bi bilo da Dželetović podnese ostavku, u šta je teško verovati. Nažalost, ali je tako, najveće štete Srbi sa KiM trpe upravo od onih Srba koji su 1999. godine napustili KiM a sada zarad lične karijere prodaju svoje sunarodnike koji su se drznuli da ostanu u južnoj srpskoj pokrajini.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ zna da je kompletno pravosuđe u rukama SNS-a i da će ove krivične prijave završiti u fioci, ali zarad istorije, zarad lične savesti, neko ko sutra bude pisao o izdaji Kosova i Metohije videće da su postojali Srbi koji se nisu slagali sa izdajom aktuelnog režima Aleksandra Vučića.

Još uvek aktuelni predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić izjavi da Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo. Reče i ostade živ.

Informativna služba Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here