Košakraši “Partizana” zaustavljeni na Jarinju

Podelite:

Rukovodstvo i igrači KK Partizan zaustavljeni su danas pre podne na administrativnom prelazu Jarinje, gde im nije dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova i Metohije.

Oni su se uputili na KiM kako bi podržali Srbe u protestu protiv mera Prištine, ali i da u Leposaviću odigraju prijateljski meč sa košarkašima “Trepče”, bratskim klubom “Partizana” od 2014. godine.

Protesti Srba sa Kosova i Metohije protiv povećanja poreza na robu iz Srbije i BiH za 100 odsto biće održani danas u 12 sati u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu pod nazivom “Svesrpski sabor”, a protestu u Kosovskoj Mitrovici trebalo je da pridruže i košarkaši “Partizana”.

Kako kaže potpredsednik Srpske liste Igor Simić, planirano jea da košarkaši “Partizana” nakon protesta u Leposaviću odigraju prijateljski meč sa košarkašima “Trepče” koji je bratski klub “Partizana” od 2014. godine.

Simić je rekao da će Srbi sa KiM na miran i demokratski način izraziti protest protiv diskriminatorskih mera Prištine uvedenih pre skoro dve nedelje.

– Biće to najmasovniji protesti do sada i pozivam građane da se odazovu u što većem broju – kazao je Simić.

Blic

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here