Косово из најдубљег пораза у највећу победу

Поделите:

Вјерујем у једнога Бога…

Косово је опстало и остало битно због свог великог значаја у којег  су, кроз вјекове, уткана дела народа, цркве и државе, а не што су га у задњих стотињак година бранили Југославија, Србија, па чак и Српска православна црква и народ.

Човјек је у својој суштини добар. Улоге су подијељене, дарови људима, такође и највећа вриједност, слобода, дата је свим људима. Човјек је централно створење васељене, испреплетен видљивим и невидљивим утицајима двије стране, добра и зла. Таквом човјеку и Косово даје суштину, систем вриједности.

Нешто мора да постоји. Ријеч, мит, завјет, нешто што ће нас подстрекивати на подвиг, на највише вриједности. И Косово може бити, она уска врата ка небеском царству.

Разговор о Косову је неопходан. Да о њему причају и родољуби и издајници, да  подстичу делање. Што истински родољуби буду давали златне примјере у корист Косова, то ће значајно мање бити издајника.

Сагријешили смо Косову, а онда и прецима нашим. Тако смо згријешили и Богу. Оставили смо цркве и манастире своје. Нема стада оваца, крава… нема таквог блага, нема винограда, воћњака, ни пчела, њиве су зарасле у корове, нема дјеце да све то обнове, част малобројнима.

 1. године неки Срби су косовско питање поставили као југословенско, као да нису знали да је југословенство супротстављено српским интересима. Из таквог става дошло је до тога да у Уставу из 1974. године аутономне покрајине Србије имају скоро исте надлежности као републике. Исти Срби су се залагали да 80-их Косово буде европски проблем. А тада је већ кренуо антисрпски процес. Ми износимо проблем онима за које смо морали знати да ће у тим околностима га ријешити на српску штету, исто понављамо и у септембру 2010. када проблем Косова из Уједињених нација пребацујемо у Брисел.

Рјешење за Косово и српски народ тешко да може бити у приближавању данашњој Европи и Западу, и то због другачијег система вриједности у односу на нашу природу и менталитет. Они на велика врата, кроз закон, уводе содом у гомор.

Неко би рекао да је то што нам се дешава Божја казна због односа државе и цркве и народа према Косову, а заправо је Божји горки лијек који ће нас навести да оздравимо.

Српски политичари шта год да одлуче у вези Косова, донијеће бољу одлуку ако размишљају о смрти  на благодатан начин, а народ и црква, о када би свијету понудили своје рјешење за Косово. Призвати православне и то не само Србе у цркве и манастире по Косову, подржати појединце да дођу, да створе вриједне богобојажљиве породице како би показали љепоту православља, и били „свјетлост свијету и со земљи“. Тада би напунили Косово свакојаким благом и српски народ, поред Русије, имао би и многе  друге пријатеље.

 

Србски народни покрет – Избор је наш

Поделите:

19 Коментари

 1. Zadnji pasus pocinje recenicom :

  “Српски политичари шта год да одлуче у вези Косова, донијеће бољу одлуку ако размишљају о смрти на благодатан начин, а народ и црква, о када би свијету понудили своје рјешење за Косово.”

  Ako neko razume, molim ga za objasnjenje
  Zahvalan
  Srbin

  • Ја то разумем овако. Косово и Метохија су дуго и систематично гтубљени, пре свега расрбљивањем и, посебно, латиничењем. Расрбљивање је текло навлачењем Србима кривице за све могуће и немогуће, затим убијањем православља, растурањем породичних вредности и односа у њој. Латиничење Срба преко двоазбучја, па нападном фаворизацијом латинице Срби су губили себе. Губљењем себе и својих вредности и цивилизацијских садржаја, политичким и другим притисцима и злотрпљењем, Срби су ћутке истискивани с Косова и Метохије све док нису постали бројчано немоћни за сваку врсту самоодбране. За све време друге Југославије (1945-1990) разбијани су Срби и Србија преко двер покрајине и наметањем замишљене и измишљене кривице српском народу. И онда, када су то светске силе хтеле, наметнут је и неправедан рат у коме је предвиђен унапред и омогућен српски пораз. И тако је наметнута “независност Косова” преко моћника за које је право оно шта они кажу и оно шта је у њиховом интересу.Наметнути су неправо, неправда и зло уперени против Срба и Србије.
   Свако ко има здрав и самосталан мозак може да увиди да је то неправда, само је проблем када и како тирјанству према Србима стати ногом за врат. Та најсветија људска дужност и Божја милост некада ће добити шансу. Светско трајање је стална спирала зла и добра која се преплићу. И зло које је сурово у суровом свету обично лакше долази до успеха.

   • П. С.
    ОДМАЗДА НАСИЛНИКА. Срби су 1999. војнички ипак сачували Косово и Метохију, али је одмаздом у бомбардовању и убијањем цивила у нападима на све важне врсте циљева наметнут споразум у коме није било предвиђено цепање Србије. Цепање Србије је наметнуто касније када је по споразуму страна војска у име УН ушла на Косово и Метохију да, кобајаги чува “мир” док се не донесе одлука о статусу КиМ у оквиру Србије. Одлуку су касније сами насилници донели изван одлуке у УН.

    • Најпре, “Србија” што је у овом случају еуфемизам за паратитоистички Милошевићев режим, није војнички сачувао Косово и Метохију . “Убрзано повлачење војске без великих губитака” са неке територије није одбрана те територије.
     Част херојима који су се жртвовали, али комунистичка фукара никада ништа српско није одбранила.

     Ваља знати: У Краљевини Југославији сломљена је најпре “Качачка побуна”, затим су Шиптарима муда стегнута у шрафтунг, могли су да јаучу, али да спроводе свој шовинизам никако. Зато се однос становништва полако мењао и Косову и Метохији је враћан српски идентитет. Мора се имати у виду да пред WW2 Шиптара није било више од 300.000 и нису имали никакву аутономију.

     Пропаст је почела са провалом крајишких и црногорских банди са “пјетокраками” иза совјетских тенкова и чувеном њиховом идеологијом “Усе, на се и пода се”, јебо државу, јебо Косово, јебо Србију, “Знам ја вас, јебо ти нас”.

     И гледајте сад овдашње бечке коњушаре што се крију иза најсветијег српског Видовдана – док њи’ов земо Вучић управо данас корбачем тера српске судије на КиМ да се покоре Харадинају, ови нам подваљују неки квази-филозофски и лажно-патриотски, па отуда и глупави памфлет опет неког њи’овог јаре.
     Чуј: “Вјерујем у једнога Бога…”
     Ама, дај да ми решимо Вучића Александра као највећег велеиздајника, Андреја Вучића као највећег криминалца и вођу Алекових ЅА одреда, комуњаре и усташе Брнабићку, Вулина & Co. и ову ситну багру јебених ботова. Тако ћеш показати да си искрени православац и да верујеш у Бога једнога.

     • Hm,hmm…brozojebac,nije mi poznato prisustvo Crvene armije na Kosmetu.A, Srbski komunisti,sa kosova su prodali svoja ” pravoslavna,srbska,ognjista”, za debele pare,sledeci,misli i dela Generalnog Sekretara SK Kosmeta,druga,blazeno pocivseg Arsenika III Carnojevica. I,nije ” tocno”, da su Komunisti,iselili mudrace iz Pecke patrijarsije,a narod ko narod,ko stado,pastva..za cobanima. Popiju,ekspres kaficu,u kaficu Panda,pa vozi misko.Pa,u novu patrijarsiju,kod Giske,Arkana..dok,im Nesa galija,peva pravoslavlje,a srbska carica milica,kako je arkan zvao Biljanu Plavsic,cinkari po Hagu,srpskom gradu svetlosti.

     • Имаш демографске податке (ако “набодеш” исправан линк), па се свађај са собом.

     • Hm,hmm..ja,nemam vaspitanje da se svadjam i ” pcujem”, demografska tablica,je rezultat raznih okolnosti,sa konkretnim. cinodejstvovanjem Arsenika III Carnojevica,koji,u sopstvenom dnevniku,kao da kudi,sam sebe,sto su Turci,,zbog iseljavanja pobili,po njegovom saznanju 80.000 Srba, nasloni,na to ,bar jedno dete,,kojec se zbog toga nije rodilo,pa napravi tablicu.

     • Hm,hmm..nije u pitanju hazjajin,nego dnevnik Arsenika III Carnojevic..a, promene su vidne,gledao sam prenos iz Batajnice, Vulinova vojska,vise ne gazi vise strojevimkorakom,bukvalno cupka kao nekada garda Gadafija..skakucu,ako bude nekavrepriza,obrati paznju o promeni svesti.

     • Што сам ја сложен? Моји линкови су тачни. Модерна пропаст Косова и Метохије (у осталом како и свег другог) почела је са Титом и комунистима. У овом случају, указујем на кретање демографске ситуације последњих 100 година.

      Коликих је размера та пропаст под комунистима, можете се присетити у овом сажетку…
      http://www.srbijanskiglas.in.rs/index.php?option=com_k2&view=item&id=1083:sg_1083&tmpl=component&print=1

     • Та ко не би знао Лунета? Знамо се ми десетак година, из времена кад сам “боравио” на “Аутономији” (док ме г. Динко Грухоњић није изволео бановати), а Луне спамовао као и овде. Но, код толико милиона порука које шаље диљем Интернета неминовно је да се некад закачите за ту чешу, ма колико га заобилазили.

      А “играње бројевима”? Ех, иза тих сувих бројева стоје милиони трагичних људских судбина. Сетимо се, тек примера ради, судбина Ђорђа Мартиновића или Данила Милинчића.

     • Hm,hmm..na,Kosovu,su ziveli Albanci,Turci,Srbi,Romi…Cerkezi…sta bi to znacilo daTito vodi pro srpsku politiku ?da,nisu,malo pripomogle odze i popovi,pa su i,pored ” pro srpske vojne uprave”,zavedene na Kosmetu,prevagu odnele neke ” pro snage”..u,sred ” pro srpske politike devedesetih’Odbaceni su,Cosicevim ” razgranicenjem” i,tu ponudu nisu odbili,samo sto su,kalemarske makaze,orezale Srbe,nije poneo naocare.
      A,od ” Titine smrti”, mnogo je vremena proslo,pa on,nemoze da bidne” kriv”, za,ne mali protekli period.

     • Шта значи што је Тито забранио после рата повратак протераним Србима на Космет за време фашистичке окупације, него да је гори фашиста и од Шиптара. И, за време Титовог живота је перманентно истериван српски живаљ, а увезено је МИЛИОН Албанаца.

      Али брига Лунета за то. Он је од личке партизаније и то све објашњава. Онај кољач Трешњић је бар у нечему искрен био: Да је са уживањем “брисао личко блато о постељину Београђана”. Шта ви тражите у Србији кад је мрзите? Што не идете у Загреб који вам је толико ближи срцу? Кад вам се каже истина да ви и нисте Срби већ окупатори као и сваки други који је нападао Србију, онда се вређате.

     • Hm,hmm..uporan,si,da kao Gebels,sto puta ponovis,laz…” Privremena zabrana”.. Nadji,ispravan link,pa se upoznaj. A to stomje neka budala,uprljala posteljinu,nemoze,da se,pripisuje,osim zlonamerno,svim Licanima.A,ostalo se ” uklapa” u ono sto sam,vec napisao..” E,to znaci,da je doslo vreme,da se Srbi iz Hrvatske,nauce da su,gradjani drugog reda u Srbiji”..Za”vac”, je pevacica Jelena Karleusa mozak,se izjavom..” uspeli ste,da,oterate Nikolu Teslu,mene necete”.Uzeti primer,iz 1945,pabterati nekog 2017 u Zagreb,i natuknuti mu da voli vise Zagreb..je bezvezno. A,dosli su,rekli im komesari,da su vas okupirali fasist,i dabtreba da pomognu,poima nisu imali,koliko fasista ima u Srbiji. A,bio je i drugi problem ” pomoci”, vas otac, Dobrica Cosic,zalio se, Manojlu, Manji Vukoticu..” pa sta mogu,kad,kad moji Srbijanci,ne znaju,nista drugo da rade,osim da tresu sljive i cuvaju
      svinje”..Nije,li,i Milos Obrenovic morao,da dovede Bugare,podno Avale,da razvijaju bastovanstvo u Srbiji, nije mu se u pocetku,dopadao ukus,krompira,koji je doneo Dositej Obradovic,ali je shvatio,da ce se smanjiti glad.Danas imamo,na daleko cuveni krompir iz Ivanjice.Vasa,Mrznja,srednjevekovlja,nicemu korisnom ne sluzi. Srbijanizacija Beograda,.prema programu, bidzarakopalmovica,je u toku, navdve,hebote, nacionalne tv pink i heppy..to,cile to !

    • Па што да не чувамо свиње? Свака србијанска свиња вреди више…

     Негирати да су комунисти подржавали прогон Срба са Космета и усељавали дивљаке из Албаније је баш типична комуњарска свињарија. Тако да смо ту доказни поступак окончали.

     А та “нека личка будала”, како ти тепаш животињи, побио је више Београђана него Немци. И није био сам. Стрељали пекаре “јер су пекли хлеб окупатору”, стрељали глумце јер су и они били окупаторске слуге. Једино нису стрељали курве, мада су и оне пружале услуге окупаторима. Ваљда су их третирали као “поштену интелигенцију”. Ево ти линк и сиктер…
     http://православнапородица.орг.срб/index.php/samoderzavie/komunizam-crvena-kuga/1247-major-ozne-o-zlocinima-u-beogradu

   • Hm,hmm..naj lakse,je,nesto suprotno,nazvati spam,ili zavisno,od teme,kratko ” komunista”, ” komunjara”..i,sve je receno dok ” sveci marsiraju”. Ja,za vase komentare,nikada nisam napisao,da su spamovi,ni,kada su mi se, pojedinci,nahebali majke i oca stotinu puta. Sedeo sam u kancelariji,dosao mi je partner iz Pristine,doveo dvaxsina,na neku utakmicu,bili subtamo neredi,nijenhteo da ucestvuju,niti su oni hteli,dosli su u Beograd,nemkrijucibtomubPristini.Dok smo pili,kafu,usao mi je moj kolega, i unhodu,,od vrata,videvsi ko je tu..” More,sve bi ja vas kocem pa u glavu”..kolega,je inace, tad bio zestoki Crnogorac,ibeovac…i,oblasnjavao,da je biti Crnogorac,znacilo biti ” srbin deluxe”, a,da mu je rodjeni brat pizda,sto se izjasnjava kao Jugosloven,a, otac Srbin,sta da mu radis,stariji covek.Od,devedesetih godina,postade Srbin iz Crne Gore..sa,svakodnevnom pljuvacinom,na jutarnjoj kafi po Srbima iz Bosne i Hrvatske. Sto,receMilovan Djilas, dosla je nova klasa koju treba izdrzati.

 2. pravo, ustav, rezolucija 1244, Badinterova komisija, Helsinska povelja…Predsednik SANU poziva da se “prihvati realnost” na KiM, a da se brani R.Srpska, dakle poziva da se odreknemo prava, a borimo se tamo gde su nam pravne mogucnosti gotovo nikakve.To je izraz shvatanja prava koje predsednik SANU deli sa predsednikom Srbije, politickom i svakom drugom elitom i vecinom naroda, kao nekakvih neobaveznih smernica koje postoje samo dok se ne zamene drugim smernicama, a sto je posledica neslobode u Srbiji zbog koje se pravo dozivljava kao prisila, a ne izraz slobode.Zato se ustav tako cesto menja i zato se pravo vezuje za kratkorocne politicke interese vlasti, u ovom slucaju sa ulaskom u EU, odnosno sloboda se trampi, zato sto se i ne dozivljava kao sloboda, za nesto drugo, u ovom slucaju bolji standard.Na KiM se brani sloboda, brani se to da smo mi kao idrugi narodi jednako slobodni, a ne “jedinstven slucaj” i da zato uzivamo ista prava.Zapravo prica o KiM je pogresna, radi se o Srbiji.Pisati o KiM njegovom kulturnom i istorijskom znacaju, samo je verzija tretiranja KiM kao nekakve posebne celine, medjutim ona je samo deo Srbije i njenog nedeljivog suvereniteta, kao slobode odlucivanja svih gradjana kao gradjana (zato se jednostrano otcepljenje tretira kao secesija, dok samoopredeljenje zahteva dogovor svih gradjana, primer Engleske i Skotske) i teritorijalnog integriteta.Zato nas i teraju da sami, “slobodno”, prihvatimo.

 3. Hm,hmm..obilujemo,bajkama i epskim kukumavcenjem,umesto da ” tretiramo”, rudna nalazista Srbije na Kosovu,Termo elektrane i ostalo,investirano,koje arce Siptari,uz pomoc Albanaca,iz divljih plemena sa severa Albanije,bez naplate,troskova,poreza,i ne zivimo kao sav normalan svet.U,daljim koracima,Kosovo ne sme da se,izbaci iz ove,ma kako klevetali ali sigurno ” ne komunisticke vlasti i ustava”, koji,je blagovremeno podmetnut,i nikoga nista ne obavezuju…” Bakin kolac mek ko dekin”..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here