Kosovo iz najdubljeg poraza u najveću pobedu

Podelite:

Vjerujem u jednoga Boga…

Kosovo je opstalo i ostalo bitno zbog svog velikog značaja u kojeg  su, kroz vjekove, utkana dela naroda, crkve i države, a ne što su ga u zadnjih stotinjak godina branili Jugoslavija, Srbija, pa čak i Srpska pravoslavna crkva i narod.

Čovjek je u svojoj suštini dobar. Uloge su podijeljene, darovi ljudima, takođe i najveća vrijednost, sloboda, data je svim ljudima. Čovjek je centralno stvorenje vaseljene, isprepleten vidljivim i nevidljivim uticajima dvije strane, dobra i zla. Takvom čovjeku i Kosovo daje suštinu, sistem vrijednosti.

Nešto mora da postoji. Riječ, mit, zavjet, nešto što će nas podstrekivati na podvig, na najviše vrijednosti. I Kosovo može biti, ona uska vrata ka nebeskom carstvu.

Razgovor o Kosovu je neophodan. Da o njemu pričaju i rodoljubi i izdajnici, da  podstiču delanje. Što istinski rodoljubi budu davali zlatne primjere u korist Kosova, to će značajno manje biti izdajnika.

Sagriješili smo Kosovu, a onda i precima našim. Tako smo zgriješili i Bogu. Ostavili smo crkve i manastire svoje. Nema stada ovaca, krava… nema takvog blaga, nema vinograda, voćnjaka, ni pčela, njive su zarasle u korove, nema djece da sve to obnove, čast malobrojnima.

 1. godine neki Srbi su kosovsko pitanje postavili kao jugoslovensko, kao da nisu znali da je jugoslovenstvo suprotstavljeno srpskim interesima. Iz takvog stava došlo je do toga da u Ustavu iz 1974. godine autonomne pokrajine Srbije imaju skoro iste nadležnosti kao republike. Isti Srbi su se zalagali da 80-ih Kosovo bude evropski problem. A tada je već krenuo antisrpski proces. Mi iznosimo problem onima za koje smo morali znati da će u tim okolnostima ga riješiti na srpsku štetu, isto ponavljamo i u septembru 2010. kada problem Kosova iz Ujedinjenih nacija prebacujemo u Brisel.

Rješenje za Kosovo i srpski narod teško da može biti u približavanju današnjoj Evropi i Zapadu, i to zbog drugačijeg sistema vrijednosti u odnosu na našu prirodu i mentalitet. Oni na velika vrata, kroz zakon, uvode sodom u gomor.

Neko bi rekao da je to što nam se dešava Božja kazna zbog odnosa države i crkve i naroda prema Kosovu, a zapravo je Božji gorki lijek koji će nas navesti da ozdravimo.

Srpski političari šta god da odluče u vezi Kosova, donijeće bolju odluku ako razmišljaju o smrti  na blagodatan način, a narod i crkva, o kada bi svijetu ponudili svoje rješenje za Kosovo. Prizvati pravoslavne i to ne samo Srbe u crkve i manastire po Kosovu, podržati pojedince da dođu, da stvore vrijedne bogobojažljive porodice kako bi pokazali ljepotu pravoslavlja, i bili „svjetlost svijetu i so zemlji“. Tada bi napunili Kosovo svakojakim blagom i srpski narod, pored Rusije, imao bi i mnoge  druge prijatelje.

 

Srbski narodni pokret – Izbor je naš

Podelite:

19 Komentari

 1. Zadnji pasus pocinje recenicom :

  “Srpski političari šta god da odluče u vezi Kosova, donijeće bolju odluku ako razmišljaju o smrti na blagodatan način, a narod i crkva, o kada bi svijetu ponudili svoje rješenje za Kosovo.”

  Ako neko razume, molim ga za objasnjenje
  Zahvalan
  Srbin

  • Ja to razumem ovako. Kosovo i Metohija su dugo i sistematično gtubljeni, pre svega rasrbljivanjem i, posebno, latiničenjem. Rasrbljivanje je teklo navlačenjem Srbima krivice za sve moguće i nemoguće, zatim ubijanjem pravoslavlja, rasturanjem porodičnih vrednosti i odnosa u njoj. Latiničenje Srba preko dvoazbučja, pa napadnom favorizacijom latinice Srbi su gubili sebe. Gubljenjem sebe i svojih vrednosti i civilizacijskih sadržaja, političkim i drugim pritiscima i zlotrpljenjem, Srbi su ćutke istiskivani s Kosova i Metohije sve dok nisu postali brojčano nemoćni za svaku vrstu samoodbrane. Za sve vreme druge Jugoslavije (1945-1990) razbijani su Srbi i Srbija preko dver pokrajine i nametanjem zamišljene i izmišljene krivice srpskom narodu. I onda, kada su to svetske sile htele, nametnut je i nepravedan rat u kome je predviđen unapred i omogućen srpski poraz. I tako je nametnuta “nezavisnost Kosova” preko moćnika za koje je pravo ono šta oni kažu i ono šta je u njihovom interesu.Nametnuti su nepravo, nepravda i zlo upereni protiv Srba i Srbije.
   Svako ko ima zdrav i samostalan mozak može da uvidi da je to nepravda, samo je problem kada i kako tirjanstvu prema Srbima stati nogom za vrat. Ta najsvetija ljudska dužnost i Božja milost nekada će dobiti šansu. Svetsko trajanje je stalna spirala zla i dobra koja se prepliću. I zlo koje je surovo u surovom svetu obično lakše dolazi do uspeha.

   • P. S.
    ODMAZDA NASILNIKA. Srbi su 1999. vojnički ipak sačuvali Kosovo i Metohiju, ali je odmazdom u bombardovanju i ubijanjem civila u napadima na sve važne vrste ciljeva nametnut sporazum u kome nije bilo predviđeno cepanje Srbije. Cepanje Srbije je nametnuto kasnije kada je po sporazumu strana vojska u ime UN ušla na Kosovo i Metohiju da, kobajagi čuva “mir” dok se ne donese odluka o statusu KiM u okviru Srbije. Odluku su kasnije sami nasilnici doneli izvan odluke u UN.

    • Najpre, “Srbija” što je u ovom slučaju eufemizam za paratitoistički Miloševićev režim, nije vojnički sačuvao Kosovo i Metohiju . “Ubrzano povlačenje vojske bez velikih gubitaka” sa neke teritorije nije odbrana te teritorije.
     Čast herojima koji su se žrtvovali, ali komunistička fukara nikada ništa srpsko nije odbranila.

     Valja znati: U Kraljevini Jugoslaviji slomljena je najpre “Kačačka pobuna”, zatim su Šiptarima muda stegnuta u šraftung, mogli su da jauču, ali da sprovode svoj šovinizam nikako. Zato se odnos stanovništva polako menjao i Kosovu i Metohiji je vraćan srpski identitet. Mora se imati u vidu da pred WW2 Šiptara nije bilo više od 300.000 i nisu imali nikakvu autonomiju.

     Propast je počela sa provalom krajiških i crnogorskih bandi sa “pjetokrakami” iza sovjetskih tenkova i čuvenom njihovom ideologijom “Use, na se i poda se”, jebo državu, jebo Kosovo, jebo Srbiju, “Znam ja vas, jebo ti nas”.

     I gledajte sad ovdašnje bečke konjušare što se kriju iza najsvetijeg srpskog Vidovdana – dok nji’ov zemo Vučić upravo danas korbačem tera srpske sudije na KiM da se pokore Haradinaju, ovi nam podvaljuju neki kvazi-filozofski i lažno-patriotski, pa otuda i glupavi pamflet opet nekog nji’ovog jare.
     Čuj: “Vjerujem u jednoga Boga…”
     Ama, daj da mi rešimo Vučića Aleksandra kao najvećeg veleizdajnika, Andreja Vučića kao najvećeg kriminalca i vođu Alekovih ЅA odreda, komunjare i ustaše Brnabićku, Vulina & Co. i ovu sitnu bagru jebenih botova. Tako ćeš pokazati da si iskreni pravoslavac i da veruješ u Boga jednoga.

     • Hm,hmm…brozojebac,nije mi poznato prisustvo Crvene armije na Kosmetu.A, Srbski komunisti,sa kosova su prodali svoja ” pravoslavna,srbska,ognjista”, za debele pare,sledeci,misli i dela Generalnog Sekretara SK Kosmeta,druga,blazeno pocivseg Arsenika III Carnojevica. I,nije ” tocno”, da su Komunisti,iselili mudrace iz Pecke patrijarsije,a narod ko narod,ko stado,pastva..za cobanima. Popiju,ekspres kaficu,u kaficu Panda,pa vozi misko.Pa,u novu patrijarsiju,kod Giske,Arkana..dok,im Nesa galija,peva pravoslavlje,a srbska carica milica,kako je arkan zvao Biljanu Plavsic,cinkari po Hagu,srpskom gradu svetlosti.

     • Hm,hmm..ja,nemam vaspitanje da se svadjam i ” pcujem”, demografska tablica,je rezultat raznih okolnosti,sa konkretnim. cinodejstvovanjem Arsenika III Carnojevica,koji,u sopstvenom dnevniku,kao da kudi,sam sebe,sto su Turci,,zbog iseljavanja pobili,po njegovom saznanju 80.000 Srba, nasloni,na to ,bar jedno dete,,kojec se zbog toga nije rodilo,pa napravi tablicu.

     • Hm,hmm..nije u pitanju hazjajin,nego dnevnik Arsenika III Carnojevic..a, promene su vidne,gledao sam prenos iz Batajnice, Vulinova vojska,vise ne gazi vise strojevimkorakom,bukvalno cupka kao nekada garda Gadafija..skakucu,ako bude nekavrepriza,obrati paznju o promeni svesti.

     • Ta ko ne bi znao Luneta? Znamo se mi desetak godina, iz vremena kad sam “boravio” na “Autonomiji” (dok me g. Dinko Gruhonjić nije izvoleo banovati), a Lune spamovao kao i ovde. No, kod toliko miliona poruka koje šalje diljem Interneta neminovno je da se nekad zakačite za tu češu, ma koliko ga zaobilazili.

      A “igranje brojevima”? Eh, iza tih suvih brojeva stoje milioni tragičnih ljudskih sudbina. Setimo se, tek primera radi, sudbina Đorđa Martinovića ili Danila Milinčića.

     • Hm,hmm..na,Kosovu,su ziveli Albanci,Turci,Srbi,Romi…Cerkezi…sta bi to znacilo daTito vodi pro srpsku politiku ?da,nisu,malo pripomogle odze i popovi,pa su i,pored ” pro srpske vojne uprave”,zavedene na Kosmetu,prevagu odnele neke ” pro snage”..u,sred ” pro srpske politike devedesetih’Odbaceni su,Cosicevim ” razgranicenjem” i,tu ponudu nisu odbili,samo sto su,kalemarske makaze,orezale Srbe,nije poneo naocare.
      A,od ” Titine smrti”, mnogo je vremena proslo,pa on,nemoze da bidne” kriv”, za,ne mali protekli period.

     • Šta znači što je Tito zabranio posle rata povratak proteranim Srbima na Kosmet za vreme fašističke okupacije, nego da je gori fašista i od Šiptara. I, za vreme Titovog života je permanentno isterivan srpski živalj, a uvezeno je MILION Albanaca.

      Ali briga Luneta za to. On je od ličke partizanije i to sve objašnjava. Onaj koljač Trešnjić je bar u nečemu iskren bio: Da je sa uživanjem “brisao ličko blato o posteljinu Beograđana”. Šta vi tražite u Srbiji kad je mrzite? Što ne idete u Zagreb koji vam je toliko bliži srcu? Kad vam se kaže istina da vi i niste Srbi već okupatori kao i svaki drugi koji je napadao Srbiju, onda se vređate.

     • Hm,hmm..uporan,si,da kao Gebels,sto puta ponovis,laz…” Privremena zabrana”.. Nadji,ispravan link,pa se upoznaj. A to stomje neka budala,uprljala posteljinu,nemoze,da se,pripisuje,osim zlonamerno,svim Licanima.A,ostalo se ” uklapa” u ono sto sam,vec napisao..” E,to znaci,da je doslo vreme,da se Srbi iz Hrvatske,nauce da su,gradjani drugog reda u Srbiji”..Za”vac”, je pevacica Jelena Karleusa mozak,se izjavom..” uspeli ste,da,oterate Nikolu Teslu,mene necete”.Uzeti primer,iz 1945,pabterati nekog 2017 u Zagreb,i natuknuti mu da voli vise Zagreb..je bezvezno. A,dosli su,rekli im komesari,da su vas okupirali fasist,i dabtreba da pomognu,poima nisu imali,koliko fasista ima u Srbiji. A,bio je i drugi problem ” pomoci”, vas otac, Dobrica Cosic,zalio se, Manojlu, Manji Vukoticu..” pa sta mogu,kad,kad moji Srbijanci,ne znaju,nista drugo da rade,osim da tresu sljive i cuvaju
      svinje”..Nije,li,i Milos Obrenovic morao,da dovede Bugare,podno Avale,da razvijaju bastovanstvo u Srbiji, nije mu se u pocetku,dopadao ukus,krompira,koji je doneo Dositej Obradovic,ali je shvatio,da ce se smanjiti glad.Danas imamo,na daleko cuveni krompir iz Ivanjice.Vasa,Mrznja,srednjevekovlja,nicemu korisnom ne sluzi. Srbijanizacija Beograda,.prema programu, bidzarakopalmovica,je u toku, navdve,hebote, nacionalne tv pink i heppy..to,cile to !

    • Pa što da ne čuvamo svinje? Svaka srbijanska svinja vredi više…

     Negirati da su komunisti podržavali progon Srba sa Kosmeta i useljavali divljake iz Albanije je baš tipična komunjarska svinjarija. Tako da smo tu dokazni postupak okončali.

     A ta “neka lička budala”, kako ti tepaš životinji, pobio je više Beograđana nego Nemci. I nije bio sam. Streljali pekare “jer su pekli hleb okupatoru”, streljali glumce jer su i oni bili okupatorske sluge. Jedino nisu streljali kurve, mada su i one pružale usluge okupatorima. Valjda su ih tretirali kao “poštenu inteligenciju”. Evo ti link i sikter…
     http://pravoslavnaporodica.org.срб/index.php/samoderzavie/komunizam-crvena-kuga/1247-major-ozne-o-zlocinima-u-beogradu

   • Hm,hmm..naj lakse,je,nesto suprotno,nazvati spam,ili zavisno,od teme,kratko ” komunista”, ” komunjara”..i,sve je receno dok ” sveci marsiraju”. Ja,za vase komentare,nikada nisam napisao,da su spamovi,ni,kada su mi se, pojedinci,nahebali majke i oca stotinu puta. Sedeo sam u kancelariji,dosao mi je partner iz Pristine,doveo dvaxsina,na neku utakmicu,bili subtamo neredi,nijenhteo da ucestvuju,niti su oni hteli,dosli su u Beograd,nemkrijucibtomubPristini.Dok smo pili,kafu,usao mi je moj kolega, i unhodu,,od vrata,videvsi ko je tu..” More,sve bi ja vas kocem pa u glavu”..kolega,je inace, tad bio zestoki Crnogorac,ibeovac…i,oblasnjavao,da je biti Crnogorac,znacilo biti ” srbin deluxe”, a,da mu je rodjeni brat pizda,sto se izjasnjava kao Jugosloven,a, otac Srbin,sta da mu radis,stariji covek.Od,devedesetih godina,postade Srbin iz Crne Gore..sa,svakodnevnom pljuvacinom,na jutarnjoj kafi po Srbima iz Bosne i Hrvatske. Sto,receMilovan Djilas, dosla je nova klasa koju treba izdrzati.

 2. pravo, ustav, rezolucija 1244, Badinterova komisija, Helsinska povelja…Predsednik SANU poziva da se “prihvati realnost” na KiM, a da se brani R.Srpska, dakle poziva da se odreknemo prava, a borimo se tamo gde su nam pravne mogucnosti gotovo nikakve.To je izraz shvatanja prava koje predsednik SANU deli sa predsednikom Srbije, politickom i svakom drugom elitom i vecinom naroda, kao nekakvih neobaveznih smernica koje postoje samo dok se ne zamene drugim smernicama, a sto je posledica neslobode u Srbiji zbog koje se pravo dozivljava kao prisila, a ne izraz slobode.Zato se ustav tako cesto menja i zato se pravo vezuje za kratkorocne politicke interese vlasti, u ovom slucaju sa ulaskom u EU, odnosno sloboda se trampi, zato sto se i ne dozivljava kao sloboda, za nesto drugo, u ovom slucaju bolji standard.Na KiM se brani sloboda, brani se to da smo mi kao idrugi narodi jednako slobodni, a ne “jedinstven slucaj” i da zato uzivamo ista prava.Zapravo prica o KiM je pogresna, radi se o Srbiji.Pisati o KiM njegovom kulturnom i istorijskom znacaju, samo je verzija tretiranja KiM kao nekakve posebne celine, medjutim ona je samo deo Srbije i njenog nedeljivog suvereniteta, kao slobode odlucivanja svih gradjana kao gradjana (zato se jednostrano otcepljenje tretira kao secesija, dok samoopredeljenje zahteva dogovor svih gradjana, primer Engleske i Skotske) i teritorijalnog integriteta.Zato nas i teraju da sami, “slobodno”, prihvatimo.

 3. Hm,hmm..obilujemo,bajkama i epskim kukumavcenjem,umesto da ” tretiramo”, rudna nalazista Srbije na Kosovu,Termo elektrane i ostalo,investirano,koje arce Siptari,uz pomoc Albanaca,iz divljih plemena sa severa Albanije,bez naplate,troskova,poreza,i ne zivimo kao sav normalan svet.U,daljim koracima,Kosovo ne sme da se,izbaci iz ove,ma kako klevetali ali sigurno ” ne komunisticke vlasti i ustava”, koji,je blagovremeno podmetnut,i nikoga nista ne obavezuju…” Bakin kolac mek ko dekin”..

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here