Kосовски медији: Супруга Оливера Ивановића дала изјаву о оптужби да је умешана у његово убиство

Поделите:

Емисија “Udhëve” („Путевима“) која је емитована у ударном термину на косовском јавном сервису РТK, 9. новембра, бави се истрагом убиства Оливера Ивановића, уз подсећања на убиства српске деце у Панди, али и случај „Мартиновић“. Емисија, односно информације изнете у њој о наводној умешаности БИА-а, најмање једног српског званичника и невенчане супруге Оливера Ивановића – Милене Поповић у случај, и четири дана касније привлачи пажњу осталих косовских медија. Сама Милена Поповић, која је активна на друштвеним мрежама је убрзо након емитовања, на свом Твитер налогу, поставила линк ове вести са портала „Kосово24сата“ уз поруку коју су такође цитирали косовски медији. У наставку превод данашњег текста из Газете Еxпресс:

Извор: Газета Еxпресс (Текст је изворно преведен са албанског)

Милена Богдан је на почетку била заинтересована да у Тужилаштву Kосова сведочи за убиство свог супруга Оливера Ивановиц́а. Али касније се преселила у Београд, где је запослена у канцеларији премијера Србије и није дошла на Kосово да сведочи. Недавно је јавни телевизијски сервис (Радио телевизија Kосово, прим ред.) објавио податке да је Милену регрутовала српска тајна служба и да је она сарађивала у убиству свог супруга. Специјално тужилаштво на Kосову о овом нема информацију.

Убиство Оливера Ивановиц́а привукло је пажњу светске и међународне јавности. До сада је остало неразјашњено ко је издао наређења за убиство лидера СДП у северном делу Митровице – Оливера Ивановиц́а.

Kосовска државна телевизија навела је доказе истраживачких новинара из Србије из продукције „Рикошет“, као и оне различитих сведока, према којима је Београд, преко српских тајних служби, убио Ивановиц́а.

Штавише, то је урађено у сарадњи са женом са којом је Ивановић сарађивао – Миленом Ивановиц́, коју је регрутовала српска тајна служба. Осим супруге, ту је био и шеф Kанцеларије Владе Србије за Kосово, Марко Ђуриц́.

Газета Еxпресс је покушала да ступи у контакт са Миленом Богдан у понедељак, али је она одбила да говори о овом питању. Она је у суботу написала вест, рекавши „Албанци и неки Срби нападају ме, јер су моје изјаве узнемириле некога“.

„То што ме Албанци и поједини ‘Срби’ нападају на исти начин говори да су моје изјаве некога опасно узнемириле! Истина је некога заболела. Само нападајте, претите, лажите, вређајте, таргетирајте…ја ћу до истине доћи, макар и мене убили!!!“ рекла је супруга Оливера Ивановиц́а.

Газета Еxпресс је такође ступила у контакт са сестром Оливера Ивановиц́а, Наташом Ивановиц́ Илиц́, али она није коментарисала ове податке објављене на јавној телевизији.

kossev.info

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here