Kosovski mediji: Supruga Olivera Ivanovića dala izjavu o optužbi da je umešana u njegovo ubistvo

Podelite:

Emisija “Udhëve” („Putevima“) koja je emitovana u udarnom terminu na kosovskom javnom servisu RTK, 9. novembra, bavi se istragom ubistva Olivera Ivanovića, uz podsećanja na ubistva srpske dece u Pandi, ali i slučaj „Martinović“. Emisija, odnosno informacije iznete u njoj o navodnoj umešanosti BIA-a, najmanje jednog srpskog zvaničnika i nevenčane supruge Olivera Ivanovića – Milene Popović u slučaj, i četiri dana kasnije privlači pažnju ostalih kosovskih medija. Sama Milena Popović, koja je aktivna na društvenim mrežama je ubrzo nakon emitovanja, na svom Tviter nalogu, postavila link ove vesti sa portala „Kosovo24sata“ uz poruku koju su takođe citirali kosovski mediji. U nastavku prevod današnjeg teksta iz Gazete Express:

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Milena Bogdan je na početku bila zainteresovana da u Tužilaštvu Kosova svedoči za ubistvo svog supruga Olivera Ivanovića. Ali kasnije se preselila u Beograd, gde je zaposlena u kancelariji premijera Srbije i nije došla na Kosovo da svedoči. Nedavno je javni televizijski servis (Radio televizija Kosovo, prim red.) objavio podatke da je Milenu regrutovala srpska tajna služba i da je ona sarađivala u ubistvu svog supruga. Specijalno tužilaštvo na Kosovu o ovom nema informaciju.

Ubistvo Olivera Ivanovića privuklo je pažnju svetske i međunarodne javnosti. Do sada je ostalo nerazjašnjeno ko je izdao naređenja za ubistvo lidera SDP u severnom delu Mitrovice – Olivera Ivanovića.

Kosovska državna televizija navela je dokaze istraživačkih novinara iz Srbije iz produkcije „Rikošet“, kao i one različitih svedoka, prema kojima je Beograd, preko srpskih tajnih službi, ubio Ivanovića.

Štaviše, to je urađeno u saradnji sa ženom sa kojom je Ivanović sarađivao – Milenom Ivanović, koju je regrutovala srpska tajna služba. Osim supruge, tu je bio i šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Marko Đurić.

Gazeta Express je pokušala da stupi u kontakt sa Milenom Bogdan u ponedeljak, ali je ona odbila da govori o ovom pitanju. Ona je u subotu napisala vest, rekavši „Albanci i neki Srbi napadaju me, jer su moje izjave uznemirile nekoga“.

„To što me Albanci i pojedini ‘Srbi’ napadaju na isti način govori da su moje izjave nekoga opasno uznemirile! Istina je nekoga zabolela. Samo napadajte, pretite, lažite, vređajte, targetirajte…ja ću do istine doći, makar i mene ubili!!!“ rekla je supruga Olivera Ivanovića.

Gazeta Express je takođe stupila u kontakt sa sestrom Olivera Ivanovića, Natašom Ivanović Ilić, ali ona nije komentarisala ove podatke objavljene na javnoj televiziji.

kossev.info

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here