Kрајишник: Никада нисам видео оригинални Дејтонски споразум – радили смо по копијама

Поделите:

МОМЧИЛО Kрајишник, предратни председник Скупштине Босне и Херцеговине, а потом Скупштине Републике Српске, рекао је да никада није видео оригинални Дејтонски споразум.

„Тада никоме није дат у руке Дејтонски споразум. У име српске стране из Републике Српске у Паризу га је потписао господин (Никола) Kољевић. Ја никада нисам видео оригинални Дејтонски споразум који је он евентуално донео. Имао сам утисак, боље речено сигуран сам био, да га Никола никада није донео из Париза. Претпоставио сам да је, тада када је потписан Дејтонски споразум, администрација која је сервисирала целу ту активност, представници међународне заједнице, све покупила и однела негде и да је то накнадно требало доставити”, рекао је Kрајишник за Н1.

Нагласио је да се у РС „никада се нису занимали за оригинални Дејтонски споразум.”

„Имали смо копије и по њима смо радили, а сматрали смо да то негде постоји. Ово што се десило је као да се судбина опет поиграла с нама, да опет будемо у центру пажње, па да не буду само чуда у Америци него да се десе и код нас. Мој став је да би требало да будемо срећни и да се радујемо ако је пронађен оригинални Дејтонски споразум који је евентуално дошао код нас. Ако није, ево нека то буде повод да опет од тих актера тражимо јер они имају оригинале Дејтонских споразума. Они би могли да нам дају, ако га код нас нема”, сматра Kрајишник.

Kоментаришући хапшење Жељка Kунтоша, код којег је споразум пронађен, Kрајишник је изјавио да се ради о честитом човеку који није склон криминалним радњама.

„Ја ни за кога не бих гарантовао, па ни за своју ђецу. Али гарантујем да се ради о честитом човеку и да није склон криминалној радњи. Било би ван сваке памети да је МУП нешто потурио. Треба то добро истражити и ако се утврде неправилности тај треба бити кажњен што је узурпирао јавност. Kунтош је био обичан млад човек, овде слови за дивног и уљудног момка. Био би грех када бих га везао и за једну криминалну радњу”, закључио је Kрајишник.

 

 

Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here