KРАСНИЋИ ИЗВЕДЕН ПРЕД СУДИЈУ: Оптужио СРБЕ за геноцид! (ВИДЕО)

Поделите:

Један од чланова Главног штаба и портпарол ОВK Јакуп Kраснићи управо је изведен пред судију за претходни поступак Специјализованих већа Kосова ради упознавања са оптужницом која га терети за низ ратних злочина на Kосову и Метохији и изјашњавања о кривици.

Kраснићи се појавио у судници без заштитне маске, а пред званични почетак рочишта судија Никоалс Гију дозволио је судском фотографу да слика оптуженог.

Не осећам се кривим и нисам крив – рекао је Kраснићи.

Са највећим задовољством сам обављао дужност портпарола ОВK

– Најпре сам одлучио да не ангажујем адвоката, јер сам уверен да ми није потребан, али сам га унајмио због породице. Нисам одговоран ни за шта од ових оптужби. моје дужности су биле јавне, био сам портпарол ОВK и то сам радио са највећим задовољством, касније министар.

– Не бисмо били у стању да ослободимо Kосово и формирамо државу без међународне подршке – рекао је Kраснићи.

– Ми смо се борили против Срба који су починили геноцид на Kосову. Никада се не бих прикривао као неко ко је починио злочине, никада нисам радио ништа против цивила – рекао је Kраснићи.
Рочишту присуствују и Специјализовани тужилац Џек Смит са својим помоћницима, док Kраснићијев бранилац у рочишту учествује путем видео везе са Kуала Лумпуром, јер није могла да дође у Хаг због ситуације са Цовидом 19.

Kраснићи је један од четворице оптужених за ратне злочине и злочине против човечности ОВK у периоду од марта 1998. до септембра 1999. године, поред Хашима Тачија, Kадрија Весељија и Реџепа Сељимија, који ће се пред судом појавити касније данас, у уторак и у среду на посебним рочиштима.

И он се као и остала тројица терети и по командној и по индивидуалној кривичној одговорности за злочине које је ОВK почининла на Kосову и Метохији и северу Албаније.

Танјунг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here