КРИК преко бившег зета руши министра Антића!

Поделите:

Милан Зарубица, раније осуђиван због производње и дистрибуције синтетичких дрога, ухапшен је у Тетову у Македонији због истог кривичног дела. Зарубица, иначе бивши зет министра Александра Антића, ухапшен је као организатор криминалне групе, а са њим је ухапшено и још седам српских и македонских држављана.

Пише: Милица Војиновић

У заједничкој акцији српске и македонске полиције у Тетову откривена је илегална лабораторија за производњу синтетичких дрога, а заплењено је око 300 килограма таблета амфетамина. Једна лабораторија откривена је и на територији Србије.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да су током акције полиције двеју земаља годину дана пратиле активности Зарубице – транспорт опреме из Србије у Македонију, као и из Македоније у Србију и прављење лабораторија за производњу дроге.

Стефановић је објаснио да је ова заплена „веома важна и због тога што је реч о каптагону, новој синтетичкој дроги која је омиљена и код ИСИС бораца.“

Лек за нарколепсију

Милан Зарубица је иначе био зет министра рударства и енергетике у влади Србије Александра Антића. Kао шеф криминалне групе од 15 чланова осуђен је 2005. године на 11 година затвора због производње и дистрибуције синтетичких дрога.

Зарубица је организовао групу која је од 2000. до 2003. године на територији Београда и Сремске Митровице производила амфетамин.

Преко фирми које је оснивао увозио је неопходне сировине и узимао у закуп просторе у Шимановцима и Угриновцима у којима је оснивао лабораторије. Припремљену дрогу продавао је групама у Бугарској и Македонији.

Зарубица је тада у својој одбрани тврдио да се заправо бавио производњом лекова од којих је један на бази амфетамина. Лек је, како је он објашњавао, требало да буде намењен за лечење нарколепсије односно болести спавања, дефицита пажње, стања прекомерне гојазности и патолошке успаваности. За њега је радило, како је тврдио 30 доктора наука.

Дрога је за Зарубицу било породични бизнис – са њим је био осуђен и његов отац. Супруга Љиљана, сестра министра Антића, била је сувласник у његовој фирми „Варан цхемицалс“ регистрованој за производњу хемијских производа, а у ствари параван за производњу дроге.

Суд је током истраге открио рачун у швајцарској банци на ком је било 2,5 милиона швајцарских франака за које је Зарубица рекао да потичу од описаних послова.

Зарубица је осуђен, међутим, слободне викенде током којих је излазио из затвора користио је да производи наркотике. Због овога је поново осуђен, а нова казна је додата постојећој.

KРИK

Поделите:

2 Коментари

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here