Кристин Асанж: Сина ми убијају споро и окрутно

Поделите:

Мајка оснивача Викиликса Џулијана Асанжа (48) Кристин Асанж изјавила је да владе Велике Британије и САД „убијају“ њеног сина, због разоткривања злочина и корупције.

„Мог сина Џулијана Асанжа полако, окрутно и незаконито убијају владе САД и Велике Британије, због вишеструко награђиваног новинарства које открива ратне злочине и корупцију“, написала је Кристин Асанж на свом Твитер налогу.

Испод те објаве она је додала објаву „Викиликса“, односно извештај известиоца УН за питања тортуре и мучења који се заложио за прекид „колективног прогона“ Асанжа.

Известилац наводи да никада за 20 година рада није видео да се група демократских држава удружи и заједно намерно изолују, демонизују и злостављају појединца тако дуго, без имало поштовања према достојанству човека и владавини права.

Оснивач „Викиликса“ тренутно се налази у затвору у Лондону, након што је после скоро седам година ухапшен у Амбасади Еквадора у том граду.

Сви који су га посећивали рекли су да му је здравствено стање лоше, преноси Раша тудеј наводећи да га је прошле недеље посетио новинар Џон Пилџер који је рекао да се његово стање погоршава и да га третирају горе од убице.

Тренутно, Асанжу прети екстрадиција у САД где се терети за поседовање и ширење поверљивих информација, а уколико суд утврди кривицу може бити осуђен на 175 година затвора.

РТС, ТАНЈУГ
Поделите:

2 Коментари

 1. wikiliks je obelodanio **panamske papire**
  čuveni dokumenti o mnogim likovima koji su do bogatstva došli obrćući novac u off shore kompanijama..sin Nursultana Nazarbajeva onog što je izgradio Astanu,sin generalnog sekretara UN Ban Ki-moon-a.
  između ostalih i aktualni ministar Popović koji svoj saldo na takvim kompanijama enormno uvećava i danas…
  dakle nisu samo ameri radosni što su skembali Asanža ima i domaći vucibatina koji su omastili bukagiju na korumpiranom finansijskom sistemu svetske ekonomije ogrezle u prevarama..

 2. da nije bilo Asanža nebi ni znali kakva ćelava zmija uzurpira ministarsko mesto..
  pod hitno pustiti na slobodu Asanža….
  ne zbog amerikanaca,ceo svet i onako zna kakve su to zmije već zbog domaći poskoka,zvečarki i šarki sa kojim delimo životni prostor a od kojih preti opasnost da svojim otrovom usmrte okolne toplokrvne stvorove..
  Njega na slobodu a ove naše u terarijum gde im je i mesto

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here