Kривична пријава Влади Георгијеву због песме ТАМО ДАЛЕKО, а певао је цели Херцег Нови!

Поделите:

Хуманитарни концерт “За наше Kосово и Метохију” у Херцег Новом изазвао је оштру полемику владајуће ДПС и опозиционих Праве Црне Горе и Демократског фронта, док је Министарство културе најавило пријаву против организатора због, како су навели, истицања симбола других држава, скрнављења званичне химне и политичких и националистичких порука.

И док из општинског одбора ДПС-а у Херцег Новом наводе да је реч о политичком скупу после којег је Србија “све даље и даље”, из Праве Црне Горе их питају коме је намењена та порука и са ким се обрачунава “локална квазиелита владајуће странке”.

ДПС је јуче саопштио да је Црна Гора организаторима концерта добра само кад се из ње скупљају прилози и шаљу ван земље, када се не плаћа порез на “такозване хуманитарне концерте” и када такви концерти служе као параван за политичке сврхе. Навели су и да “такозвани хуманисти” мисле и да Црна Гора ни данас није своја и независна, док су за певача Владу Георгијева, који је наступао на концерту и између осталог певао и “Тамо далеко”, рекли да је “дежурни мрзитељ Црне Горе”.

“Логично би било да се саопштењем огласио било ко из Србије, макар и Бећковић Матија, да витешки одбрани земљу из које потиче. Зато у одсуству истог, да се не би ћерали, а ћерат ћемо се ако буде требало, тзв. хуманитарним концертом у Новом, Србија више није ‘тамо далеко’, него све даље и даље”, наведено је у саопштењу.

На то је реаговао председник Праве Црне Горе Марко Милачић, који је упитао са ким се обрачунава “псеудо-грађанска локална квази-елита” из ДПС и од кога бране Црну Гору. Он је рекао и да је сутрашњи велики Сабор у Херцег Новом прилика да Срби из Црне Горе покажу како се воле и и како се чува и брани хуманост и људско достојанство.

Из Демократског фронта поручују да је реакција ДПС израз беса и немоћи јер нису успели да “сломе традиционалну Црну Гору”, као и да им посебно смета помињање српског народа на KиМ јер је, како наводе, ДПС једна од послуга великоалбанске политике.

Барба свира увод у “Тамо далеко”

Наводе да су концерти попут тог у Херцег Новом изнад политике и странака и да показују јединство и хуманост, а да ДПС више никоме не може да продаје причу о угрожености Црне Горе и да себе представља као заштитника државе.

Курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here