КРИВОКАПИЋ: Пребацују милионе из државних на приватна предузећа

Поделите:

Носилац листе „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић рекао је да у предузећима са већинским државним капиталом примијећено убрзано расписивање тендера и пребацивање милионских вриједности на фирме из кумовско-фамилијарног миљеа.

– Обавјештавамо јавност да је у предузећима са већинским државним капиталом примијећено убрзано расписивање тендера, чиме се очигледно врши убрзано пребацивање значајних државних средстава компанијама из кумовско-фамилијарног круга -наводи се у саопштењу листе „За будућност Црне Горе“.

Он је као примјер овог поступка навео ЦЕДИС /Црногорски електродистрибутивни систем/ као наручиоца у домену јавних набавки, у периоду од 11. августа до 1. септембра, који су започели реализацију 20 послова из домена јавних набавки.

– Индикативно је да баш у овом периоду, односно у мјесецу у којем се одржавају парламентарни избори, слиједи реализација послова који датирају из периода 2018, 2019. и почетка 2020. године – указао је Кривокапић.

Он је навео да је ријеч о милионским пословима за које није јасно зашто нису били реализовани када се јавила потреба за њима, односно у складу са плановима јавних набавки.

Кривокапић је нагласио да је хитно потребно обуставити поступке ових и сличних набавки без имало рационалног основа.

– Поврх свега врло је упитна неопходност, па и законитост ових поступака, при чему ће се изоштрити одговорност за рационално пословање руководилаца предузећа које покрећу ове ужурбане поступке – напомиње се у саопштењу.

РТРС, СРНА
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here